Categorieën
Huis Klussen Tuin

Nog meer tips om je tuin af te scheiden

Heb je een mooie tuin, dan wil je die natuurlijk wel voor jezelf (en de mensen waar je mee woont) houden. Een schutting is dan een goed idee om op een natuurlijke manier jouw tuin af te scheiden van de omgeving. En een praktische ook. Want hoe vaak zie je bij een aflevering van de rijdende rechter wel niet een burenruzie voorbijkomen waarin gediscussieerd wordt over wat de tuin van de één is, en wat de tuin van de ander. Een tuinafscheiding is dan een heel goede keuze om de grens tussen jullie tuinen aan te geven. In dit artikel geven we je een aantal tips wanneer je je tuin op een natuurlijke manier af wil scheiden.

Wilgenmat

Een wilgenmat is een tuinscherm wat dezelfde werking als een schutting heeft, maar er naar ons idee nét wat gezelliger uit ziet. De wilgenmatten, of wilgenrollen, bestaan enkel uit natuurlijke producten. Daarnaast nodigen ze je uit om groene vingers te kweken: je groeit er namelijk ontzettend makkelijk klimplanten in. Daarnaast is het geschikt voor elke tuin: je maakt hem gemakkelijk op maat.

Tuinschermen

Tuinschermen zijn de houten variatie op een schutting. In principe hebben ze dezelfde werking, maar tuinschermen zien er toch net een tikkeltje anders uit. Tuinschermen heb je van hardhout, hillhout of wilgen. En je kunt precies de look creëeren die je zelf wilt: of je nou kiest voor licht hout of juist zwart hout.

Een schutting van composiet

Een schutting van comsposiet is een ontzettend milieuvriendelijke keuze voor een tuinafscheiding. Het bestaat namelijk grotendeels uit natuurlijke materialen, zoals kunsthars en houtvezels. Het is qua uiterlijk amper te onderscheiden van ‘echt’ hout, en je hebt er amper onderhoud aan. De schutting is water- en vochtbestendig en de constructie voelt ontzettend licht aan. Dat komt door de combinatie van hout en kunststof: kunsttof is een ontzetttend licht materiaal. Op Fixpedia schreven we al eerder over deze manier van tuinafzetting.

Betonschutting

Wil je je tuin een iets industriële look geven, kies dan voor een tuinafzetting van beton. Deze betonplaten zijn een soort muur voor je tuin en zorgen voor een duidelijke afscheiding. Het is nog goed voor het milieu ook: een hout beton schutting is duurzaam doordat de betonpalen een lange levensduur hebben.  Durf jij deze robuuste look aan in je tuin?