Categorieën
Huis

Hoe maximaliseer je de snelheid van wifi in je eigen woning?

Alles gaat tegenwoordig via het internet. Nouja, niet alles maar je kunt wel heel veel doen met het internet. Van mailtjes versturen tot de slimme verwarming aan zetten. Zeker wanneer je een film wilt downloaden, is er niks zo vervelender wanneer dat rode laadbalkje niet verder gaat. Hij loopt vast! Twee popcorn bakken verder en je hebt de film nog steeds niet. Conclusie; een snelle internetverbinding is tegenwoordig een must!

WiFi staat voor Wireless Fidelity en is een onzichtbaar en dus draadloos signaal die voor internet kan zorgen. Hoe het technisch verder in elkaar zit, gaan we niet verder op in. Waar we wel op ingaan in gaan is hoe je de snelheid van je internetverbinding kunt maximaliseren in je woning

Een goede router

Je moet natuurlijk altijd een goede router kopen. Een router is een klein kastje die het computernetwerk thuis kan verbinden met het internet. Zie het als een centraal punt die jouw internet regelt. Wanneer jij een internetabonnement afsluit, ontvang je er eigenlijk bijna altijd een router bij. Indien nodig kun je altijd een losse router kopen. Vaak staat er op een router ook de naam van het WiFi-netwerk en het wachtwoord. Een goed wachtwoord is belangrijk zodat andere mensen niet zomaar op jouw verbinding kunnen. 

Stoorzenders voor je WiFi netwerk

Wanneer anderen op jouw WiFi-netwerk kunnen, kan het internet trager worden. Daarnaast zijn elektrische apparaten ook een stoorzender. Deze zenden straling uit die het signaal van de WiFi kan verminderen. Het is bekend dat draadloze vaste telefoons, bluetooth apparaten, babyfoons en draadloze beveiligingsapparaten de WiFi kan verstoren.

Er zijn ook fysieke obstakels voor je internetverbinding. Metaal kan de verbinding verstoren. Er kan ook een obstakel of een soort stoorzender op de frequentie zitten. Dit klinkt technisch, maar de meeste WiFi apparaten werken op 2,4 GHz frequentie. Wanneer er veel andere routers of apparaten met deze frequentie in de buurt zijn, dan werken de toestellen als stoorzender voor elkaar. Ze zitten elkaar eigen in de weg.

TP link wattes?

TP link staat wereldwijd bekend als een betrouwbare netwerkoplossing in een woning. Zeker wanneer je jouw huis een smart home wil maken, dan kan een WiFi powerline adapter erg van toepassing zijn. Deze kan de WiFi versterken in alle kamers van het huis. Deze plaats je in het stopcontact en het maakt verbinding met je router. Zo heb je overal de optimale verbinding. Ook in het kamertje op de hoogste verdieping.