Categorieën
Huis Tuin

De voor en nadelen van schuttingen van composiet

Op zoek naar een kwalitatief goede, en duurzame oplossing voor een nieuwe schutting in de tuin? Grote kans dat een schutting van composiet dan echt wat voor jou is. Een afsluiting van composiet is namelijk gemaakt van kunsthars en houtvezels. Super milieuvriendelijk dus! Weten wat voor voor- en nadelen composiet verder nog kent? Lees dan gauw verder.

Voordelen

  • Amper te onderscheiden van hout

Een schutting van composiet heeft de uitstraling alsof je met echt hout te maken hebt. Daardoor lijkt je schutting niet te onderscheiden van anderen. Het grote voordeel van een comsposiet schutting is echter dat je niet te maken hebt met de nadelen die een houten schutting wel heeft. Dat betekent dat je schutting niet zal versplinteren: je kunt dus gerust over de schutting klimmen zonder de angst dat er een splinter in je hand achterblijft.

  • Regendruppels doen er niets aan af

Heftige regenbui? Geen probleem! Daar kunnen schuttingen van composiet prima tegen. Composiet is water- en vochtbestendig: dus je hoeft niet bang te zijn voor een eventuele rottende schutting.

  • Geen onderhoud

Waar je een houten schutting soms nog moet behandelen met beits of vernis, heeft een schutting van composiet dit allemaal niet nodig. In principe kun je van een schutting van composiet tien jaar lang genieten. Composiet is een mega sterk materiaal, maar waarschijnlijk zul je je verbazen over hoe licht de constructie is. Dat komt omdat het een mengeling is van hout en kunstof, en kunststof bijna niks weegt. Voor eventuele versteviging wordt er soms nog koolstof toegevoegd.

 

Nadelen

  • Prijsschommelingen

Hoe duur een schutting van composiet is, valt niet precies te zeggen. Dat hangt af van de grootte van je tuin, maar ook van het aantal houtvezels dat een schutting van composiet bevat. De prijzen kunnen echt schommelen tussen de 100 en 500 euro.

– Moeilijk zelf te doen

Hoewel het in principe moet kunnen om de schutting zelf te plaatsen, is de kans groot dat  je hem zal laten plaatsen door een professional. Deze kosten kunnen nog bovenop de aanschafprijs komen, dit zorgt voor een meerprijs van 30/50 procent. Tenzij je een heel handige oom of tante hebt die geen twee linkerhanden heeft…