Categorieën
Design Huis

Maak je woonkamer gezellig met een salontafel

Koffietafel, bijzettafel, de ‘lage’ tafel. Focus jij je bij het aanschaffen van nieuwe meubels op de salontafel? Vaak ligt de focus op een goede bank en een grote eettafel met bijpassende stoelen. Zonde, wat een woonkamer krijgt ontzettend veel sfeer door een mooie salontafel. In deze blog vertellen we je alles over de verschillen op het gebied van de lage tafel.

1. Industriële salontafel

Salontafel industrieel? Dat is helemaal van deze tijd. Er wordt veel gebruik gemaakt van metaal en van vierkante of rechthoekige vormen. De kleuren zijn vaak donker, zoals antracietgrijs en zwart. Maar is goed te combineren met lichtere kleuren, zoals wit of lichtgrijs. Een industriële look combineer je vaak met stoere hanglampen, zoals oude fabriekslampen en andere robuuste objecten. Maar ook zie je vaak een combinatie van ruwe en onafgewerkte meubels. Baksteen, donker leer en cement geven je woonkamer een grove uitstraling.

2. Scandinavische bijzettafels

Het Scandinavische design is minimalistisch, ingetogen en functioneel. Zonder poespas. Je vindt veel meubels die wit zijn gecombineerd met lichte houtsoorten, zoals berkenhout of beuken. Bijzettafels met een Scandinavisch design stralen vaak rust en natuur uit. Dit komt door de kleuren, de materialen en de vormen die gebruikt worden. Scandinavische meubels staan bekend om de goede kwaliteit en daarnaast dat ze vaak betaalbaar zijn. Wat natuurlijk ook een prettige bijkomstigheid kan zijn.

3. Vintage lage tafel

Koffietafels waren vroeger dé plek waar je samenkwam op een zondagmiddag. Vaak zijn salontafels uit de vorige eeuw van hout en van materiaal dat nog jaren mee kan gaan. Denk aan meubels uit de jaren ’30 of de sixties. Struin markten en vintage-zaakjes af, op zoek naar het perfecte meubelstuk. Vintage salontafels hebben vaak een mooi verhaal of een lange geschiedenis. 

Keuze, keuze, keuze

Welke salontafel jij kiest, heeft vooral te maken met jouw gezinssamenstelling. Zo is een tafel van glas niet direct de beste oplossing als je kleine kinderen hebt rondlopen. En een extreem lage tafel gaat niet altijd samen met huisdieren, zoals honden en katten. Laat je vooraf dus goed adviseren en neem de tijd om de juiste salontafel te vinden voor jouw woning. Wat ons betreft de kers op de taart van jouw woonkamer!