Categorieën
Huis

Ga je verhuizen? Zorg dan dat je dit niet vergeet

Verhuizingen hebben (gelukkig) vaak een leuke reden. Er is op dat moment bijvoorbeeld een mooier, fijner of ander leuker plekje gevonden. Met zo’n verhuizing op komst zijn er al een heleboel redenen om je zorgen te maken (gaat dit wel passen in het nieuwe huis? Zal het bed wel op tijd geleverd worden?), dus wij begrijpen dat je het liefst de zorgen voor jezelf verlicht waar dat kan. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen door op bepaalde dingen goed te letten wanneer je gaat verhuizen. In dit artikel bespreken we een paar zaken die je écht niet moet vergeten als je gaat verhuizen.

Maak je oude huis goed schoon

Wanneer je je oude huis oplevert, dan is het belangrijk dat je dit goed en schoon doet. Anders zou het namelijk zomaar kunnen zijn dat er een deel van je borg ingehouden wordt – en dat kan al snel oplopen tot honderden euro’s. Zorg daarom dat je goed gestofzuigd en gedweild hebt, dat je het ramen wassen niet vergeet en de laatjes goed schoonmaakt met allesreiniger. Ook is dit hét moment om het fornuis eens flink onder handen te nemen, omdat dit vaak nog wel vies kan zijn. Een vies fornuis owrdt je waarschijnlijk niet in dank afgenomen door de verhuurder of verkoper.

Dicht alle gaten

Hoewel het misschien kan lijken alsof de muren perfect wit zijn, zijn er vaak nog heel wat gaten in de muur die gedicht moeten worden. Dit kun je vaak doen met aparte muurvuller kit, welke over het algemeen ongeveer een tientje kost. Soms kun je bijvoorbeeld nog een spijker over het hoofd zien, waardoor je deze niet verwijderd en het gat in de muur dus ook niet dicht. De muur checken op gaten verdient dus altijd even wat extra aandacht!

Laat het altijd achter zoals je het gekregen hebt

De gouden tip die makelaars geven wanneer je je borg graag weer terug zou willen zien: lever het appartement of het huis altijd op zoals je het gekregen hebt. Wanneer je de muur bijvoorbeeld in een zacht witte kleur hebt geverfd maar dit een andere kleur wit is dan waarmee je het huis hebt gekregen, dan is het alsnog belangrijk dit terug te verven naar die precieze kleur wit. Vaak kun je dit navragen bij de makelaar. Ook behang, ook al staat het nog zo mooi, dient altijd verwijderd te worden. Behang verwijderen is overigens helemaal niet moeilijk, maar het is wel verstandig om je van tevoren even te verdiepen in de gang van zaken zodat je niet voor onvoorziene verassingen komt te staan.

Alles inpakken, behalve…

Hoewel je tijdens een verhuizing het liefst alles direct inpakt, is het belangrijk om een paar spullen te laten staan. Denk bijvoorbeeld aan een paar glazen zodat er tijdens de verhuizing nog koffie en water gedronken kan worden, een wc-rol zodat mensen nog het toilet kunnen bezoeken, of wat schoonmaakspullen zodat je het huis nog een laatste keer helemaal spic en span kunt laten lijken. Wanneer één van deze spullen tijdens de verhuizing onderin in één van de dozen liggen, heb je waarschijnlijk tijdens de verhuizing een probleem

Lees ook eens: