Categorieën
Huis

De beste ideëen voor in de badkamer

Cijfers lieten zien dat mensen in 2020 meer dan ooit hun huis zijn gaan verbouwen, en een heel populaire ruimte om dan aan te pakken is de badkamer. Dit kwam natuurlijk omdat mensen in 2020 een stuk meer thuis zaten dan eerst en dus ook meer tijd hadden om met een kritisch oog naar hun huis (en de inrichting ervan) te kijken. Heb jij ook spontaan kriebels m je badkamer te verbouwen of ben je simpelweg benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bathroom improvement? Wij bespreken de leukste ideeën.

Bidet

Hoewel een bidet in Nederland niet veel gebruikt wordt, snappen ze in het buitenland wel waarom een bidet zoveel voordelen met zich meebrengt. Het is namelijk een ontzettend hygiënische methode om je na een toiletbezoek weer schoon te voelen. Eigenlijk is het een soort wasbak voor je onderste onderdelen. Een bidet blijkt namelijk veel schoner te zijn dan het gebruik van toiletpapier.

white ceramic bathtub

Planten in de badkamer

Een echte trend van de laatste jaren is om planten in de badkamer te plaatsen. Het is wel belangrijk om te weten dat niet elke plant hier geschikt voor is. Sommige planten, zoals een graslelie of een kwartjesplant, kunnen echter uitstekend tegen vochtige omstandigheden en zijn daarom perfect om in de badkamer te plaatsen. Planten in de badkamer geven echt een urban jungle gevoel en maken een standaard badkamer, met zwart witte tegels bijvoorbeeld, direct een stuk minder koud en saai.

Slimme spiegel

Vond jij het ook altijd zo irritant wanneer je de douche uitstapt en je niet in de spiegel kunt kijken omdat deze beslagen is? Vaak veeg je dan met je hand de spiegel een beetje schoon om jezelf een beetje te kunnen zien, maar dit heeft als gevolg dat je erna vervolgens aan het schoonmaken bent omdat er allemaal vlekken op je spiegel zitten. Een betere en slimmere oplossing is om te kiezen voor spiegels die verwarmd zijn, waardoor er geen condens ontstaat en jij dus altijd een heldere spiegel hebt.

Waterproof speaker

Onder de douche wil je natuurlijk wel kunnen genieten van je favoriete muziek. Wie het aandurft, kan zelfs een enorm concert geven onder de veiligheid van de warme douchestroom. Het nadeel aan de meeste speakers is echter dat ze niet heel goed bestand zijn tegen water. Een waterproof speaker is dit wel, en biedt je dus de mogelijkheid om altijd van je favoriete beats te kunnen genieten.