Drie tips om geld te besparen op je energierekening

Het is niemand ontgaan. De energieprijzen zijn ontzettend gestegen dit jaar. Daarom zijn alle tips hoe je kunt bezuinigen op energie welkom. Maar wat zijn drie tips om geld te besparen op je energierekening? Wij hebben hierover alles op een rijtje gezet, dus lees snel verder.

Isoleren

Allereerst is het belangrijk dat jouw huis goed geïsoleerd is. Met een goed geïsoleerd huis houdt je warmte vast in de winter. Hierdoor hoef je minder te stoken in de winter, omdat er minder warmte verloren gaat. Bovendien zorgt een hoge isolatiefactor ook voor een koeler huis in de zomer. Maar wat zorgt voor een hoge isolatiefactor in huis? Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën. Houten jaloezieën zijn niet alleen thermisch kwalitatief, maar ook akoestisch. Bovendien brengt hout als natuurlijk materiaal een warme uitstraling aan jouw huis. Als de standaard maten niet geschikt zijn, kun je ook op maat gemaakte houten jaloezieën samenstellen. Op deze manier bestel je eenvoudig houten jaloezieën die precies aan jouw behoeftes voldoen.

Verlichting

Een andere belangrijke tip om mee te nemen als je wilt besparen op je energierekening, is het slim gebruiken van lampen. Vergeet bijvoorbeeld niet om lampen uit te doen als je weggaat. Wist je dat één op de tien Nederlanders het licht niet uit doet wanneer hij of zij het huis verlaat? Hierop letten is een eenvoudige manier om geld te besparen. Het gaat namelijk vaak gepaard met gewoontes, maar die kunnen doorbroken worden. Daarnaast is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen wat voor lampen je gebruikt. Grote lichten verbruiken vanzelfsprekend meer energie dan kleine lampen, zoals bureaulampen. Daarnaast bespaar je veel energie met het gebruik van LED-lampen. Vind jij het leuk om jouw woning of tuin te versieren met kerstverlichting? Maak dan gebruik van LED-lampen, want hiermee kun je veel energie besparen. Een gloeilamp daarentegen is gedateerd, omdat het veel energie verbruikt.

Sluipverbruik

Als laatst is het belangrijk om apparaten uit te zetten wanneer je ze niet gebruikt. Dit kun je gemakkelijk doen door het gebruik maken van stekkerdozen. Als deze uitgeschakeld is, zijn in één keer meerdere apparaten uitgeschakeld. Een apparaat verbruikt namelijk nog stroom, ondanks ze op stand-by staan. Dit kan per jaar wel zo’n honderd euro schelen!

Je kunt ook kijken naar het installeren van een Quooker.