Categorieën
Handig Huis

100 graden direct uit je kraan: Hoe werkt een quooker?

In deze blog bespreken we de quooker, een kraan die direct kokend water levert en verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen. Met een quooker-systeem in je keuken heb je altijd direct kokend water van 100°C naast gewoon warm en koud water. Voeg een quooker CUBE toe en je hebt bovendien gefilterd gekoeld en bruisend water.

Het merk werd in 1970 uitgevonden door oprichter Henri Peteri en is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid. Waarbij steeds meer mensen hun traditionele waterkoker vervangen door een quooker. Uiteindelijk bespaart het installeren van een quooker water, energie, tijd en geld en wordt jouw keuken een veel veiliger plek.

Hoe werkt een quooker?

Het quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir in het keukenkastje dat is gekoppeld aan de kraan op het werkblad. De tank fungeert als een vacuümfles die op de waterleiding is aangesloten. De lucht in de geïsoleerde muur is zo dun dat de warmte niet kan ontsnappen.

Het kost dus heel weinig energie (slechts 10 watt) om het water op de gewenste temperatuur te houden. Het is een unieke gepatenteerde technologie die quooker onderscheidt van de rest.

Quooker: Stijlvol en praktisch assortiment

De quooker-kranenserie is het toonbeeld van stijl en functionaliteit en biedt een perfecte mix van elegantie en functionaliteit. Met modellen als de Quooker Fusion, Flex en Nordic TwinTaps komt dit assortiment tegemoet aan uiteenlopende behoeften en ontwerpvoorkeuren.

Het Fusion-model Het Fusion-model heeft een strak en minimalistisch ontwerp en past naadloos in elke moderne keuken. De gepolijste chroomafwerking straalt verfijning uit. Terwijl de handige kokendwaterfunctie direct warm water biedt voor drankjes, koken en schoonmaken.
Het Flex-model Het Flex-model tilt functionaliteit naar een hoger niveau met zijn flexibele uittrekslang. Waardoor het ideaal is voor het gemakkelijk vullen van potten en vazen. Verkrijgbaar in geborsteld chroom of roestvrij staal, voegt een vleugje eigentijdse flair toe aan elke keuken.
Nordic TwinTaps Ten slotte combineren de Nordic TwinTaps zowel warm- als koudwaterfuncties met een aparte kokendwaterkraan. Waardoor gemak en veelzijdigheid in één elegant pakket worden gegarandeerd. De quooker-kranenserie belichaamt stijl en functionaliteit en tilt de algehele keukenervaring naar een hoger niveau.

 

Met een quooker verspil je geen water en bespaar je energie. Omdat je alleen verwarmt en precies de hoeveelheid water gebruikt die je nodig hebt.

Overvolle ketels verspillen jaarlijks vele miljoenen liters water per dag. In ons land gebruiken we de dubbele hoeveelheid water die nodig is. Dit verspilt energie omdat we meer water verwarmen dan nodig is en het overtollige water weggooien.

In tegenstelling tot een waterkoker kun je bij een quooker het water niet opnieuw koken.

Het opnieuw koken van een waterkoker is een gebruikelijke praktijk. Je loopt het risico bepaalde ongewenste chemicaliën in jouw water te concentreren.

Voorbeelden van chemicaliën die meer geconcentreerd worden, zijn onder andere;

  • nitraten,
  • arseen
  • en fluoride.

Met een Quooker CUBE of een koudwaterfilter hoef je minder vaak plastic flessenwater te kopen. Je hoeft het water gewoon thuis uit de kraan te vullen.

De gemiddelde volwassene in Amsterdam koopt elke week meer dan drie plastic waterflessen – maar liefst 175 flessen per jaar per persoon. In totaal worden er in ons land jaarlijks een aantal miljard plastic flessen gekocht. Wat resulteert in aanzienlijke hoeveelheden plastic afval voor eenmalig gebruik. Elke plastic fles water van één liter verspilt tijdens het productieproces meer dan drie liter.

Veiligheid eerst

Ook in de keuken is de Quooker veiliger: jaarlijks raken duizenden kleine kinderen ernstig verbrand door kokend water uit een vallende ketel. Een Quooker wordt aan het werkblad bevestigd zodat deze niet kan omvallen en buiten bereik van kleine handjes en een speciaal kindveilig handvat dat voorkomt dat het kokende water aangaat.

 

Lees verder: