Categorieën
Huis

Handigheidjes bij het uitvoeren van kleine renovaties in huis

Welke voorbereidingen tref jij, wanneer je aan een kleine renovatie in huis begint? Zoek je vooraf uit welke materialen en tools je nodig hebt, of rijd je tijdens de uitvoering van een klus op en neer naar de bouwmarkt? In dit artikel zetten we een aantal handigheidjes op een rij, welke van pas komen bij de uitvoering van een klus. Om direct een voorbeeld te noemen: een behangafstomer huren maakt het verwijderen van behang aanzienlijk makkelijker, dan wanneer je hier bijvoorbeeld een natte spons en plamuurmes voor gebruikt. Zo kun je eerder beginnen aan het aanbrengen van nieuw behang. Een andere handige tip: zorg dat je altijd een aantal losse houtjes tussen de houtklem en het te bewerken materiaal stopt. Zo voorkom je dat er afdrukken van de houtklem zichtbaar zijn op het eindproduct. 

Leg een magneet en kam klaar bij het klussen 
Een van de grootste ergernissen bij het uitvoeren van klussen is het op je vingers slaan met een hamer. Het overkomt iedereen, terwijl het eigenlijk heel simpel te voorkomen is. Maak gebruik van een kam om een spijker op z’n plek te houden. Mocht je een keer verkeerd slaan, dan zal slechts de kam beschadigd raken. Het helpt een pijnlijke vinger te voorkomen. Naast een kam is ook een magneetje een hulpmiddel wat van pas komt; het helpt je de spijkers van de vloer te rapen als deze uitschieten. Een klein magneetje volstaat al! 

Reinig het tapijt grondig na een verbouwing 
Hoe je ook je best doet om te voorkomen dat het tapijt in huis vervuild raakt bij het uitvoeren van renovaties; er zal vrijwel altijd stof en ander vuil achterblijven. Een goede reden om het tapijt na de uitvoering van de renovatie grondig te reinigen. Doe dit niet met de stofzuiger die je thuis hebt staan, maar huur hier een professionele tapijtreiniger voor bij een partij als Boels. Het maakt dat je tapijt weer net zo, of misschien nog frisser is dan in de periode voorafgaand aan de renovatie. 

Met afplaktape voorkom je het splinteren van hout 
Het gebruik van zogenaamd masking tape, ook wel afplaktape genoemd, helpt je het splinteren van hout te voorkomen bij het bewerken hiervan. Plak de tape strak tegen de rand waar je voornemens bent te gaan zagen. Het komt de afwerking van de bewerkte materialen ten goede, wanneer je het splinteren van hout voorkomt.