Categorieƫn
Huis

De Loungeset trends van 2019 – Kies de beste loungeset voor jouw tuin

Nu het lentezonnetje lekker schijnt en de warmere temperatuur er aankomt, en is het ook tijd om die ultieme loungeset neer te zetten en heerlijk te gaan genieten. Twijfel niet langer over wat voor loungeset dat moet gaan worden, dit zijn de beste sets en trends van 2019.

Loungeset kiezen

Het is natuurlijk heerlijk om in je eigen tuin of op het balkon lekker te kunnen zitten. Voordat je de eerste de beste tuinmeubel direct meeneemt vanuit de winkel, is er een aantal dingen waar je goed op moet letten tijdens een bezoekje aan een tuinmeubelencentrum en bij een loungeset kiezen. Natuurlijk moeten de maten goed opgenomen worden, zodat je straks gezellig met de hele familie of al je vrienden op de bank kan zitten.

Materialen

Voornamelijk de verschillende materialen kunnen de keuze moeilijk maken. Je moet bij een investering in een loungeset altijd gaan voor een materiaal wat je zelf mooi vindt, maar denk er goed om dat niet elke bank even goed tegen bepaalde omstandigheden kunnen. Het weer kan erin gaan zitten of een houten bank kan gaat rotten na een tijdje. Denk goed na over de keuze die je gaat maken met betrekking tot het materiaal van de loungeset.

Aluminium

De loungesets gemaakt van aluminium maken dit jaar voornamelijk de dienst uit. Ze brengen meer comfort in de tuin en het aanbod in aluminium tuinmeubelen wordt steeds groter. Je ziet voornamelijk tuinmeubelen in de kleuren zwart en wit die gemaakt zijn van aluminium, wat heel mooi kan passen bij een strakke moderne tuin of juist bij heel veel groen. Aluminium is een sterk materiaal en licht van gewicht wat tevens weinig onderhoud nodig heeft. Perfect voor iedereen die weinig omkijken naar de loungeset wil hebben en gewoon heerlijk wil loungen.

Kunststof

De tuinmeubelen van kunststof zijn ons allemaal wel bekend. De meeste gangbare tuinmeubelen worden hiermee gemaakt, totdat we iets nieuws wilden. Toch blijven kunststofmeubelen zich ook ontwikkelen en komen er steeds meer verschillende soorten meubelen met een iets spannender design. Dit materiaal is voor een korte periode erg goed, maar heeft meer kans op beschadiging of stuk gaan.

Natuurlijke materialen

Als we kijken naar 2019 zijn natuurlijk, biologische of organische producten heel erg in opmars. Zo kan ook de natuurlijke tuinmeubel niet uitblijven. We gaan terug naar echte functionele bomen in de tuin, in de vorm van stoelen of banken. Het gebruik van hout geeft veel sfeer in een groene of industriƫle tuin. Verschillende soorten hout worden vaak met elkaar gecombineerd voor een mooi verschil in kleur. Ook wordt het hout vermengd met touw voor een wat speelsere look.

De beste loungeset

De allerbeste loungeset is natuurlijk de loungeset die het beste bij jou past. Iedereen heeft een verschillende smaak en niet te vergeten een verschillende tuin en budget. Bekijk zo veel mogelijk verschillende opties, kies het soort materiaal uit en geniet voortaan in de warme zon van jouw heerlijke loungeset. Tijd om vrienden uit te nodigen voor de barbecue!

Misschien eerst nog even die tuintegels schoonmaken!