Categorie├źn
Tuin

Tuintegels schoonmaken, tips en tricks

Er zijn verschillende manieren om de stoeptegels schoon te houden. Ook de tuintegels schoonmaken is heel eenvoudig. Het is mogelijk om er met een hogedrukreiniger overheen te gaan. Wat groene zeep en stevig borstelen helpt natuurlijk ook. Je kunt het zelf doen en natuurlijk ook laten doen door een schoonmaakbedrijf. De kosten verschillen tussen de 80 tot 350 euro. Natuurlijk kun je de tuinman ook vragen om je te helpen. Speciale reinigingsmiddelen kosten tussen 10 euro en 30 euro. De simpele schoonmaakmiddelen kosten eigenlijk niets. Ze kosten hooguit een euro.

De oorzaak van de groene aanslag

De groene aanslag op de tuintegels komt vaak door een minder goede afwatering. Het gebeurt vaak op de plekken waar veel vocht is en weinig zon is. De groene aanslag kan iedere keer weer terugkomen. Het is daarom belangrijk om het te blijven schoonmaken. Het is nog beter om de oorzaak aan te pakken van de groene tegels.

Hoe maak je de tuintegels schoon?

De vervuiling op de tegels kan komen, doordat de tegels erg grof zijn. Er zijn meerdere manieren om het vervolgens schoon te maken. Het kan met de hulp van een hogedrukreiniger, met speciale schoonmaakmiddelen en ook met andere keukenmiddeltjes. Het schoonmaken met een hogedrukreiniger is een wat agressieve manier. Het water wordt met een hoge druk op de tegels gespoten. Het is een snelle manier om de tegels schoon te maken. Het is mogelijk, dat je er de bovenlaag mee kapot maakt. Het is mogelijk om gebruik te maken van speciale schoonmaakmiddelen. Ze zijn wat agressiever vaak. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Maak ze op de juiste manier schoon en kies het schoonmaakmiddel wat goed past bij het vuil.

Het is ook mogelijk om met een harde bezem de tegels schoon te maken. Gebruik heet water en wat groene zeep. Je kunt ook wat azijn gebruiken. We raden chloor en zout af, omdat het de tegels van kleur kan laten veranderen. Mos en algen kun je gemakkelijk bestrijden met kokend water. Het azijn is goed om aanslag te verwijderen. Giet het over de aanslag en laat het dan inwerken. Even goed borstelen en het gaat weg.

Groene aanslag voorkomen

Het schoonmaken van de tuintegels is geen leuke klus. Zeker niet als je het keer op keer weer moet doen. Het is daarom beter om het te voorkomen. Wanneer je aardappels kookt dan is het slim om het kookwater over de tegels te gooien. Het helpt om groene aanslag te voorkomen. Natuurlijk moet je dit niet doen wanneer het hard vriest. Het zal dan immers glad worden. Zorg daarnaast voor een goede afwatering om het water goed weg te laten lopen. Je kunt het door een goede stratenmaker laten doen.

Een mooi schoon terras

Het is natuurlijk goed om je terras mooi en schoon te houden. Maak het terras netjes schoon en verwijder de groene aanslag. Vervolgens is het belangrijk om het terras natuurlijk goed schoon te houden. Het is prettig om in het voorjaar en in de zomer te genieten van de schone stoeptegels.