Voegen badkamer schoonmaken: hoe doe je dat?

Wanneer je de badkamer goed wilt schoonmaken dan is het belangrijk om de voegen niet te vergeten. Na een goede schoonmaakbeurt is het mogelijk om weer heerlijk te genieten van een schone badkamer. Je kunt je heerlijk wassen en genieten van een schone badkamer. Hoe je de voegen in de badkamer kunt schoonmaken? Je kunt het op verschillende manieren doen. We delen graag onze tips met je.

Het moet soms gebeuren!

Je zal van tijd tot tijd de tegels en de voegen tussen de tegels schoon moeten maken. Niet alleen van de hygiëne, maar ook om er beter naar te kunnen kijken. Grauwe en vieze voegen tussen de tegels van de badkamer, in de keuken of in de wc zijn niet mooi om te zien. Het is goed om te weten, dat het belangrijk is om de voegen schoon te houden. Het is goed om te weten hoe de vieze voegen ontstaan. De voegen worden vies door vet, vuil, dweilwater en ook doordat ze blootgesteld worden aan vocht. Er ontstaat kalkaanslag en ook komen er schimmels bij.

Tip 1: de voegen beschermen

Het begint allemaal met het goed beschermen van de voegen tegen vuil, vet, kalkaanslag en vocht. Het is belangrijk om de voegen niet vies te krijgen, zodat je ze ook niet zo vaak hoeft schoon te maken. Het wrijven met wat kaars om een vuilafstotende laag te krijgen kan. Tenminste als je echt denkt dat het helpt. Het is echter beter om een professioneel middel te gebruiken. Er zijn verschillende goede producten welke je hiervoor kunt gebruiken. Het helpt om vet, olie, vuil en vocht beter af te stoten.

Tip 2: Goed ventileren

Het is essentieel om goed te ventileren in de badkamer. Het vocht zal namelijk in de voegen gaan zitten en dat zal zorgen voor schimmel. Een goede ventilatie is een slimme zet. Je kunt zo het water afvoeren en de tegels en voegen mooi droog houden. Als je badkamer een raam heeft is het slim om alles goed te ventileren. Zet het even open na het douchen of het in bad gaan. De vochtige lucht kan dan naar buiten gaan.

Tip 3: Het water opdweilen

Wanneer je dweilwater vies is dan is het belangrijk om het te vervangen. Je zorgt ervoor, dat het water zo niet alle voegen smerig kan maken. Het is zo wie zo hygiënisch.

Tip 4: Schoonmaakmiddeltjes

Het is goed om de juiste middelen te gebruiken. Bleekmiddel en water is een goede manier om je tegels en voegen schoon te maken. Gebruik wat lauw water met een scheutje wasverzachter en maakt hiermee de voegen en tegels schoon. Ook kun je water en azijn gebruiken. Daarnaast is er nog de optie om citroensap, soda en wat azijn te gebruiken. Gebruik een goede borstel bij het sopje om de muren schoon te maken.

Professionele schoonmaakmiddelen

Natuurlijk kun je ook professionele schoonmaakmiddelen gebruiken om je tegels schoon te maken. In het slechtste geval kun je zelfs een schoonmaakdienst inschakelen om de badkamer goed schoon te maken.