Categorieën
Design Tuin

Creatieve verlichting voor een bijzondere tuin

Zeker in de maanden als april en mei, waarin we steeds vaker verwend worden met een heerlijk zonnetje, verlang je soms om weer een fijne, broeierige en lange zomeravond te spenderen in de tuin. De enige plek in jouw huis waarin je middenin de natuur zit. Nu wil je jouw tuin natuurlijk wel een bijzondere look geven, want dat nodigt ook direct uit om er ook daadwerkelijk te gaan zitten. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om op een creatieve manier je tuin zo speciaal mogelijk te maken.

Duurzaam

Omdat tuinverlichting zich buiten bevindt, is er een erg makkelijke en duurzame optie voor buitenverlichting: namelijk lampen op zonne-energie. Iets minder geschikt tijdens de wintermaanden, maar áls de zon zich dan laat zien, dan is het een ontzettend milieuvriendelijke optie. Daarnaast is ook LED verlichting de meest duurzame en milieuvriendelijke (outdoor)lampen die je nu kunt vinden. Daarentegen zijn ze -helaas- wel iets prijziger.

Philips Outdoor

Je hebt vast wel eens gehoord van slimme horloges. Tegenwoordig misschien zelfs wel van slimme speakers. Maar wist je dat er ook slimme lampen bestaat? Die zelfs kunnen communiceren met de twee eerder genoemde apparaten? De slimme lampen van bijvoorbeeld Philips Hue Outdoor kunnen ervoor zorgen dat jij met één klik op je smartphone je tuin omtovert in een sprookjeswereld met de mooiste kleuren.

Netverlichting

Ken je die romantische beelden, vaak rond kerst, van bomen, bosjes en andere stukken uit de natuur die verlicht worden door een prachtig net van kleine lampjes? Dat is dus netverlichting, en helemaal niet alleen geschikt voor je tuin rond kerst, maar in elke maand. Doordat de kerstlampjes allemaal op dezelfde afstand van elkaar zitten, worden oppervlaktes mooi en egaal verlicht.

Lichtjesslingers

Heb je twee linkerhanden en vind je creatieve verlichting maar een lastig iets? No worries, creatieve verlichting kun je ook kant en klaar kopen. Zoals een lichtjesslinger met kleine discobolletjes, flamingootjes of hartjes eraan. Je koopt ze voor een zachte prijs bij vrijwel elke huis, tuin- en keukenzaak, maar ook bij grotere ketens zoals HEMA, Xenos of Action.

Vuur (kaarsjes)

Soms heb je helemaal geen elektriciteit nodig om een beetje licht te creëren in je achtertuin. Een goede vuurkorf werkt natuurlijk ook als een goede lichtbron. Mocht je dat niet in huis hebben, dan werken kaarsen ook heel goed. Staan mooi in de tuin, maar ook nog eens reuze gezellig op tafel. En wil je dat iets creatiever maken: kies dan niet voor standaard kandelaren, maar stop je lange kaarsen in een lege drankfles. Kies het liefst voor een druipkaars, omdat het kaarsvet dan over de fles druipt en je ook nog eens je eigen drankfles hebt gecustomized.

Spots

Ben je gezegend met een ietwat grotere tuin en daarbij veel loopruimte, kies dan voor spotjes in de grond zodat je ook wanneer de zon onder gegaan is, nog kunt zien waar je loopt. Associeer je spots enkel met led spots? Geen zorgen, ze hoeven echt niet zo ongezellig te zijn. Spotjes die speciaal voor buiten ontwikkeld zijn geven vaak een zacht en gezellig geel licht. Staat vooral leuk wanneer een zithoekje in je tuin hebt, en deze aan de muur of aan het schutting bevestigt. Werkt ook heel goed wanneer je een trap hebt, omdat je dan elke traptrede kunt verlichten met een strip aan led lichtjes.

Lichtjesregen aan een boom

Pinterest komt natuurlijk vaak met de beste creatieve ideeën. Neem nou deze boom, waar aan veel takken een lichtjesslinger hangt waardoor het net lijkt alsof het mega grote vuurvliegjes van de boom regent. Door veel lichtslingers te kopen (let op dat de lengte lang genoeg is) op batterij en deze te bevestigen aan een mooie en hoge boom, kun ook jij dit sprookjesachtige plaatje creëren.

LED Letters

Ken je die letters met lightbulbs erin? Dat zijn vaak grote metalen letters (ongeveer 30 cm) met allerlei ronde lichtjes erin of erop. Zo kun je je naam, je favoriete woord of een zin spellen met verlichte letters. Wedden dat dat je tuin nóg bijzonderder maakt? Een romantische tekst als ‘I Love You’ kan je toch een liefdevol gevoel geven wanneer je ’s avonds met je geliefde buiten zit te praten. Je kunt dit dus met LED letters doen, maar neon verlichting werkt ook. Zo heb je erg populaire neon hart lampen, of neonlampen met een woord erop.