Categorieën
Handig Huis

Zo zorg je ervoor dat je salontafel bij je interieur past

 

Een salontafel kan fungeren als één van de eyecatchers van je interieur. Dit is de plek waar je je gasten hapjes en drankjes serveert, en de plek die zich vaak centraal in de kamer bevindt. Daarom is het wel zo fijn dat je salontafel ook daadwerkelijk goed bij je interieur past, en je (bij wijzen van spreken) geen knalroze salontafel in een zwart-wit interieur plaatst. Tenzij dat jouw smaak is, uiteraard. In dit artikel proberen we je wat extra tips mee te geven die ervoor zorgen dat jouw salontafel bij je interieur past.

 

Kies voor laag

Een salontafel die -ten opzichte van de bank- te hoog is, kan een rommelige uitstraling geven aan de woonkamer. Om je woonkamer juist extra groot en ruim te laten ogen, kun je beter kiezen voor een salontafel van dezelfde hoogte of net iets lager.

Afgesloten lades

Sommige salontafels hebben dubbele niveaus, wat heel praktisch kan zijn omdat het extra opbergruimte biedt. Helaas geven kranten en tijdschriften, als het tweede niveau niet is afgesloten, een nogal rommelig gevoel. Wanneer je hier echter afgesloten lades plaatst, leid je kastruimte alsnog niet af.

Kids-proof

Als je ook kinderen in huis rond hebt rennen, dan is het belangrijk om uit te kijken dat een salontafel niet al te scherpe randen heeft die gemaakt zijn van een hard materiaal, zoals glas. Je kunt in dit geval ook de keuze maken om twee kleinere ronde tafeltjes te gebruiken.

binnen, binnenshuis, comfort

Kies voor wit(te kleuren)

Als je er zeker van wilt zijn dat je nieuwe salontafel past bij je interieur, kies dan voor een lichte kleur zoals wit. Je kunt de tafel dan nog decoreren met allerlei verschillende kleuren of mooie koffietafelboeken, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je met je salontafel alle kanten nog op kunt.

Combineer verschillende onderstellen

Steeds meer woonwinkels bieden je de mogelijkheid om verschillende soorten onderstellen te combineren met verschillende soorten bovenstukken. Zo kun je de (in jouw ogen) perfecte salontafel samenstellen. Ben je hem na een tijdje zat, dan hoef je alleen het onderstel te vervangen in plaats an een compleet nieuwe salontafel aan te schaffen.