Categorieën
Huis

Muggen in de tuin? Dit kun je er tegen doen

Zit je net lekker aan je biertje in de tuin. Alles is geïnstalleerd op een fijne, zwoele zomeravond. En dan hoor je ze. Met honderden komen ze je terrein op: muggen. En muggen komen overal en als ze komen dan verstoren ze de pret. Niet alleen qua geluid, maar zeker als ze je ook gaan prikken. In deze blog geven we jou tips om muggen te weren uit je tuin.

Zo verjaag je muggen

Er zijn dus een aantal dingen die je kunt doen voor het muggen verjagen. Extern maar ook intern! We zullen je een aantal tips geven. Om de muggen uit de tuin te weren kun je het volgende doen:

  1. Probeer zoveel mogelijk stilstaand water uit de tuin te weren. Denk bijvoorbeeld aan de laatste restjes water in een gieter, in de plantenbak maar ook in de dakgoot. Dit is namelijk de meest ideale plek voor muggen om hun larven te laten opgroeien. Er zijn hier namelijk haast geen natuurlijke vijanden. Behalve jullie natuurlijk.
  2. Er zijn een aantal planten die muggen vinden stinken. Door deze in je tuin te halen, weer je de muggen met gemak. En wij vinden de meeste van deze planten juist heel lekker ruiken. Denk aan lavendel, rozemarijn, goudsbloemen, citroengras, kattenkruid en munt. Muggen zullen naar de buren gaan als ze bij jou in de tuin vliegen. Je kunt ook kiezen voor Insect Free voor het verjagen van muggen.
  3. Haal een aantal van de vijanden van de mug in je tuin. Er zijn ook anderen dieren die op deze planten af komen, namelijk kikkers, vogels, vleermuizen, spinnen en libellen. Perfect, want deze dieren eten juist muggen. Dus door deze natuurlijke vijanden uit te nodigen door het prettig voor ze te maken daar eten ze letterlijk jouw muggen op. Ideaal!

En dan zijn er natuurlijk nog andere dingen die je kunt doen om jouw zomeravond in de tuin zo prettige mogelijk te maken.

  1. Eet bijvoorbeeld genoeg, noten, zaden en knoflook. Op deze manier creëer je een huid die muggen maar vies vinden.
  2. Bedek jezelf zoveel mogelijk als je naar buiten gaat.
  3. Je kunt citroenschillen buiten leggen maar ook uien.
  4. Ook wierook, citronella en andere anti-muggen-luchtjes weren de muggen af.

Dit werkt absoluut niet

En dan zijn er ook nog een aantal manieren die absoluut niet werken. Want er zijn veel fabels in de wereld over het verjagen van muggen. Deze manieren werken niet:

  1. Alle lampen en kaarsjes uit laten. Mensen denken dat dit zo werkt, maar in werkelijkheid kunnen muggen niet het licht zien. Ze komen af op warmte. Maar omdat wij zelf ook warmte afgeven heeft het geen zin om de lampen uit te laten.
  2. Heel veel parfum of after shave opspuiten. Hetzelfde als met licht, muggen kunnen niet goed zien en niet goed ruiken. Nou is het wel zo dat je lichaamseigen samenstelling niet meer prettig kan zijn voor muggen, bijvoorbeeld door het eten van noten en zaden. Alleen speciale samenstellingen kunnen hierbij helpen.
  3. Applicaties met een extreme hoog geluid. In de Appstore vind je apps die muggen zouden verjagen. Het hoge geluid is sowieso door sommige mensen gewoon te horen, waardoor je vooral zelf er veel last van hebt. Maar muggen hebben geen oortjes, helaas.