Categorieën
Geld

Zo verduurzaam je jouw woning voor lagere energiekosten

Lagere energiekosten, het lijkt wel het onderwerp van de dag. Overal hoor je mensen zeggen dat ze hun woning aan het verduurzamen zijn, zodat ze minder gas hoeven te verbruiken. En verstandig. Want zodra je jouw woning gaat verduurzamen, zal je dit gaan merken in je portemonnee. In deze blog vertellen we jou meer over het verduurzamen van je woning voor lagere energiekosten. Lees je mee?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen zodat je kunt profiteren van lagere energie kosten. Denk bijvoorbeeld aan gevelisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Maar ook een warmtepomp wordt vandaag de dag veel genoemd. Allemaal manieren om minder energie te verbruiken. Toch hangen aan deze verduurzamingen ook een flink prijskaartje. Het is daarom verstandiger om kleiner te beginnen. Wil je namelijk niet direct een flinke verbouwing? Dan kun je gelukkig al een paar dingen makkelijk ondernemen.

En wist je dat het ook kan lonen om eerst te kiezen voor energie vergelijken? Dan kun je ontdekken of je eventueel nog een goedkoper energiecontract kunt afsluiten voor jouw persoonlijke woonsituatie.

Radiatorfolie

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om radiatorfolie achter je radiator te plakken. Een rol kost nog geen tien euro. Maar je zorgt er op deze manier wel voor dat de warmte niet via de muur kan ontsnappen. Je verdient dat tientje hoogstwaarschijnlijk snel weer terug. En daardoor voorkomt je verlies van onnodige veel warmte.

Raamisolatie en gordijnen

Wat geldt voor je radiator geldt ook voor je ramen. Veel ramen zorgen ervoor dat je veel warmte verliest. Zeker wanneer er nog enkel glas is in jouw woning. Het is verstandig om te zorgen voor goede raamisolatie. Bijvoorbeeld door een extra folie erop te plakken. Heb je meer geld te besteden? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de ramen te laten vervangen voor dubbel glas. Ook gordijnen kunnen goed helpen. Hierdoor zorg je ervoor dat de warmte binnenblijft.

Vervang apparaten voor duurzame exemplaren

Veel oude apparaten zijn niet bepaald zuinig. Daarom kan het verstandig zijn om apparaten te vervangen voor apparaten met een A of A+ label. Hierdoor verbruikt je koelkast bijvoorbeeld minder energie. En gebruik je vaak apparaten zoals een muffin-maker? Deze zijn vaak niet zo zuinig. Je kan er dan beter voor kiezen om muffins lekker in de oven dan te maken. Creëer je ook nog eens meer warmte en daarnaast zorg je dus voor minder energieverbruik.

Organiseer een feestje

Als laatste willen we je nog meegeven dat mensen over de vloer hebben vaak ook ervoor zorgt dat een woning sneller wordt opgewarmd. De kou letterlijk en figuurlijk verdrijven? Organiseer een mooi feestje! En ook kaarsjes aan doen kan natuurlijk helpen voor sfeer én warmte.

Je woning isoleren en verduurzamen kan een sport zijn. Als je onderaan de streep ziet hoeveel je hebt bespaard kun je dat geld ook weer investeren in nieuwe duurzame maatregelen. En wist je dat er voor sommige verduurzamingen ook subsidies aanwezig zijn? Hiervoor kun je in aanmerking komen.

Kijk hiervoor hier!