5 redenen om een stacaravan te kopen

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom jij liever een stacaravan koopt dan bijvoorbeeld een caravan of een camper. In deze blog vertellen we jou hier graag meer over. Lees je mee?

Als je eenmaal op vakantie gaat dan wil je liever niet te veel gedoe. Een stacaravan is dan ook direct heel erg gemakkelijk. Een stacaravan heeft alle gemakken van thuis, alleen dan vaak op een veel mooiere plek. Denk aan een plek midden in de natuur, dicht bij het strand of een natuurgebied en vaak is er genoeg te beleven op de camping. Wie kiest voor een stacaravan kiest ook voor een beetje luxe. Zo is er vaak stromend water, elektriciteit en vaak kun je ook een airco installeren. En je hoeft niet langer dubbelgevouwen je tent in te kruipen voor het kampeergevoel. Een stacaravan staat dus voor luxe en comfort!

Op zoek naar een mooie plek? Denk een aan een stacaravan kopen bij Stekelbos.

We zeiden het net al eventjes. Maar een stacaravan staat voor luxe. Zo is een stacaravan vaak voorzien van meer luxe dan een caravan of een camper. En al helemaal meer luxe dan een tent. Denk bijvoorbeeld aan muggenhorren voor de ramen, zodat als je in de avond binnen zit met de lichten aan je niet lek wordt geprikt. En daarnaast is er vaak ook een veel beter matras in een stacaravan. Je hoeft niet bang te zijn dat je matje leegloopt gedurende nacht.

Meer privacy in een stacaravan

Met je wc-rol over de camping lopen? Dat hoeft natuurlijk niet als je kiest voor een stacaravan. Het is mischien allemaal wat klein, maar alles is aanwezig in de stacaravan. Van een eigen douche tot aan een eigen wc. Vaak is alles ook gewoon aangesloten op het net. Waardoor je ook niet met een cassette over de camping hoeft te wandelen om alles schoon te maken. Wat vaak met een caravan of een camper wel het geval is. Dus moet jij ’s nachts er vaak uit voor een plaspauze? Dat is geen enkel probleem met een stacaravan.

Een eigen stacaravan kopen? We vertellen je er graag meer over: zie onder.

Je eigen stacaravan kopen

Een eigen stacaravan kopen kan ook een hele leuke manier zijn om vaker eropuit te gaan. Je kan tenslotte in de weekenden na je eigen stacaravan gaan. Zo heb je bijvoorbeeld hele stacaravans bij Stekelbos. Deze kun je dan op een camping laten neerzetten van jouw keuze. Een eigen stacaravan betekent vrijheid. Dat je bijvoorbeeld altijd de stad uit kunt vluchten als het er te warm wordt of als je behoefte hebt aan meer ruimte om je heen. Een stacaravan op een leuke camping betekent ook meer sociale contacten. Denk aan leuke bingoavonden, feestjes in het restaurant of andere leuke dingen die worden georganiseerd op een camping. Op een leuke camping is het hele seizoen wat te beleven!

Houd je liever van rust en de natuur? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een natuurlijke camping waarbij je meer privacy hebt. En wil je tips voor het leuk inrichten van jouw stacaravan? Bekijk dan eens dit artikel!