Categorieën
Huis

Hoe kun je meer ruimte creëren in een kleine badkamer?

De huidige woningnood is voor de gemiddelde burger goed voelbaar. De verkoopprijs van woningen wordt langzaam onbetaalbaar. Er is veel schaarste in betaalbare woningen. Echter is er een klein beetje licht zichtbaar aan het einde van de tunnel. De woningmarkt is namelijk officieel sinds een lange tijd aan het afkoelen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning is met zes procent gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Tegelijkertijd blijft het woningaanbod groeien. Dit geeft perspectief, maar toch staat de huidige woningmarkt al langere tijd onder druk. We moeten dus allemaal creatief om weten gaan met ruimte in onze woning. Door simpele aanpassingen kun je bijvoorbeeld meer ruimte creëren in een kleine badkamer. Maar hoe dan? In dit artikel hebben we drie tips opgesomd hoe je creatief om kunt gaan met jouw badkamer. Lees dus snel verder.

Douchecabine

Kom je ruimte tekort in je badkamer? Denk dan aan het aanschaffen van een ophangrek voor in je douchecabine. Op deze manier kunnen alle shampoo flesjes en shower gels gemakkelijk opgeborgen worden. Bovendien is het ook bepalend welke douchecabine je kiest. Er zijn veel verschillende douchecabines. Als je een kleine badkamer hebt, zorgt een glazen douchecabine voor een ruimtelijk gevoel. Door de transparantie van je douche lijkt de ruimte groter. Bovendien kun je een douchecabine kopen met een aluminium of kunststof frame waarin een douchewand geplaatst kan worden. Je kunt kiezen voor een douchecabine met schuifdeuren of klapdeuren. Als jouw badkamer al niet veel ruimte omvat, kun je beter kiezen voor schuifdeuren. Deze zijn immers ruimtebesparend. Ook zijn douchecabines verkrijgbaar in verschillende vormen. Door een douchecabine op maat aan te schaffen, zorg je ervoor dat je voldoende ruimte overhoudt in jouw badkamer. Maar wat is een goede afmeting voor een douchecabine in een kleine ruimte? Een douchecabine van 80 bij 80 centimeter is een goede keuze voor kleine badkamers. Wil je liever toch iets meer bewegingsruimte? Kies dan voor een douchecabine van 90 bij 90 centimeter. 

Toilet

Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar het type toilet dat je kiest voor je badkamer kan ook veel invloed hebben op het gevoel van ruimte. Door bijvoorbeeld een hangend toilet te kiezen, ziet jouw badkamer er groter uit. Bovendien is het ook strakker en makkelijker schoonmaken. Een toilet met inbouwreservoir scheelt maar liefst 12 centimeter in ruimte. Dit is dus relatief makkelijke oplossing om meer ruimte te creëren in een kleine badkamer. 

Hoe hoger, hoe beter

Als je een kleine badkamer hebt, is het soms lastig om veel kastruimte te plaatsen. Het is dan belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je altijd nog de hoogte in kan. Een verstandige keuze om kastruimte te creëren is bijvoorbeeld een hoge kast met extra veel planken. Op deze manier kun je al je douchespullen alsnog opbergen. Kom je alsnog opbergruimte tekort? Kies dan voor het plaatsen van een opbergkast onder bijvoorbeeld je spiegel. Zorg er ook voor dat je lades en planken efficiënt indeelt door gebruik te maken van bakjes. Dit zorgt én voor meer opbergruimte én het oogt veel netter.