Categorieën
Huis

Zo match je een vloerkleed met je kamers kleuren

Niets is zo vervelend als met blote voeten je woonkamer instappen en het direct ijskoud krijgen. Brrr, volgende keer toch maar pantoffels kopen – schiet er misschien wel door je hoofd. Misschien is een veel lekkere optie wel om een vloerkleed aan te schaffen. Die niet alleen heel lekker warm is voor blote voeten maar ook heel leuk staat in huis en het interieur direct opfleurt. Benieuwd naar wat de laatste trends zijn op vloerkleed-gebied, en hoe je ervoor zorgt dat je het juiste vloerkleed uit kiest, zonder dat hij vloekt met de andere kleuren in je kamer? Lees gauw verder.

 

Rond en gevlochten

(Bron: Pinterest)

 

Ronde gevlochten vloerkleden zijn vaak gemaakt van jute en staan in vrijwel elke huiskamer goed. Het ronde model is echt een trend van de laatste jaren, en mag zeker een paar meter lang zijn in diameter. Een rond vloerkleed geeft een speels contrast aan vierkante meubels zoals eetkamertafels of rechte banken. Daarnaast brengen ronde vloerkleden ook de optische illusie van ruimtelijkheid met zich mee: waardoor je kamer er direct groter uitziet dan hij in werkelijkheid is. Vloekt zelden bij kleuren of een stijl, dus maak je daar vooral geen zorgen over.

Perzisch tapijt

(Bron: Pinterest)

Perzische vloerkleden geven een warme en zachte uitstraling aan elke huis- of woonkamer en staan bovendien ook nog eens heel stylish. In zowel klassieke als moderne interieurstijlen wordt er veel gebruik gemaakt van het populaire vloerkleed. Daarnaast is het kleed dankzij het motief ook direct een echte eyechatcher en oogt je interieur direct een stuk modieuzer.  Het perzische tapijt is te combineren met heel veel verschillende kleuren, natuurlijk afhankelijk van de kleur van het tapijt zelf. Een perzisch tapijt kun je aanschaffen in woonwinkels, maar leuker is het om hem vintage aan te schaffen (bijvoorbeeld bij een kringloop)

 

Minimalistisch

(Bron: Pinterest)

 

De scandinavische stijl is hot and happening in Nederland. Zo ook de vloerkleden. Het zwart witte vloerkleed, vaak met een grafische print zoals geometrische vormen, duikt dan ook op in de huiskamers van veel fashionbloggers en influencers. Het makkelijke aan dit type vloerkleed is dat hij vrijwel overal goed bij past: ongeacht de kleuren of stijl van je kamer.