Categorieën
Huis

Meest gemaakte fouten bij het herinrichten van je tuin 

Eens in de zoveel jaar kan het herinrichten van je tuin het overwegen waard zijn. Planten bloeien wellicht steeds iets minder mooi, de schutting is verouderd of je wilt meer speelruimte voor je kinderen creëren. Door voor een herinrichting te kiezen krijgt de tuin een frisse, gezellige look! Bij een dergelijk project zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we de meest gemaakte fouten bij het inrichten van tuinen op een rijtje. Zo ben je ervan verzekerd, dat je deze fouten zelf niet zal maken!

 

Tip: het kan slim zijn om voor het herinrichten van de tuin naar publieke tuinen te gaan. Het geeft je inspiratie voor de inrichting van je eigen tuin. Ook kun je op sociale media naar foto’s van tuinen van anderen kijken.

 

Let op de bloeitijd van de verschillende planten 

Een van de meest gemaakte fouten bij het inrichten van tuinen, is dat de bloeitijd van verschillende plantensoorten hetzelfde is. Dit leidt ertoe, dat je enkel in de zomer een gezellige tuin hebt! In de rest van het jaar zal er niets in bloei staan. Dit is zonde en makkelijk te voorkomen. Kijk voor het inrichten van de borders in de tuin altijd naar de tijd waarin planten in bloei staan. Zo weet je zeker, dat je het hele jaar door van de tuin kunt genieten.

 

Tip: je kunt in de verschillende seizoenen voor meer kleur in de tuin zorgen door bijvoorbeeld bloempotten of bloembakken te gebruiken. Deze kun je naar eigen inzicht vullen met vrolijke viooltjes, met geraniums, enzovoorts.

 

Zorg voor verschillende hoekjes in de tuin 

Wanneer de tuin rechthoekig is, kan dit een tikkeltje saai zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ook een rechthoekige tuin op een speelse manier vorm te geven! Kies bijvoorbeeld voor verschillende hoekjes, waarbij je borders met planten haaks op de randen van de tuin zet. Kies in een van deze borders voor wat hogere struiken of bijvoorbeeld een stukje bamboe. Het maakt de tuin direct minder saai! Probeer de borders in ieder geval niet in dezelfde lijn als de randen van de tuin te plaatsen.

 

Ook kan het leuk zijn om achterin de tuin een overkapping te maken. Zo creëer je twee zitplekjes: achterin de tuin en tegen de woning aan. Je kunt de overkapping gezelliger maken met een vuurtafel, met kleine lampjes of bijvoorbeeld een haardje.

 

Voldoende opbergruimte in de tuin creëren 

Niet alleen wil je alle ruimte hebben om zomers in de tuin te kunnen zitten. Ook moet hier voldoende ruimte geboden worden voor bijvoorbeeld de fietsen, voor het tuingereedschap en in de winter voor het tuinmeubilair. Het komt regelmatig voor, dat mensen hier pas na het inrichten van de tuin achter komen. Er zijn verschillende manieren om voor opbergruimte te zorgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van speciale opbergbakken, die je tegen de randen van de schutting of je woning kunt plaatsen. Zeker voor speelgoed, tuinkussens en tuingereedschap zijn deze boxen ideaal.

 

Het opbergen van de tuinmeubelen zelf of je fietsen doe je in een blokhut. Kijk bijvoorbeeld eens naar een blokhut van Fonteyn.nl! Deze webwinkel biedt een breed scala aan blokhutten. Zo ben je ervan verzekerd dat je een blokhut vindt, die aansluit bij je persoonlijke smaak en wensen. Kijk ook eens naar de blokhutten met een overkapping! Ideaal, wanneer je achterin de tuin een zithoek wilt creëren.