Hoe kies je een verwarming die het beste bij je interieur past?

De winter komt er weer aan en je wil graag een lekker warm huis. Hoe kies je voor de juiste verwarming en zorg je ervoor dat deze bij het interieur past?

Radiatoren

Er bestaat zoiets als stijlvolle radiatoren. Jawel. Echt. De meeste woningen hebben nog oude witte radiatoren, die altijd zichtbaar blijven. Je kan er natuurlijk overheen verven in de kleur van je muur, maar iedereen weet dat het toch altijd zichtbaar blijft. Gelukkig zijn ook de radiatoren in opsmuk. Je kan gladde, blokkige radiatoren bestellen en je oude laten vervangen voor een stijlvolle nieuwe. Je kan ze in alle gewenste kleuren bestellen, zodat bij elk interieur een radiator past.

Je kan de radiator ook makkelijk wegwerken. Dat kan door een bekleding om de radiator heen te maken. Het maakt de verwarming onderdeel van het interieur. De basis is een raamwerk, wat je opvult met een vlechtmat of decorpanelen die passen bij jouw inrichting. Je kan kiezen voor verschillend materiaal zoals aluminium of MDF. Daarnaast is er keuze uit bekleding, kleuren en stijlen.

Infraroodverwarming

Op het gebied van trends binnen de verwarmingen is infraroodverwarmen wel echt de koploper. Het is nieuw, het is innovatief en duurzaam. De verwarmingspanelen hebben een zuiverende en onzichtbare infraroodstraling. Er wordt geen lucht verwarmd, maar de infrarood verwarming maakt objecten zoals de muur, het plafond, tafel en de bank warm. Het systeem werkt net als de zon die de aarde opwarmt. Deze manier van verwarmen komt de mens ten goede. Door het verwarmingssysteem met warmtestralen is er geen luchtcirculatie waardoor er geen stofdeeltjes, huisstofmijt, pollen en bacteriën door de ruimte zweven.

Vloerverwarming

Je kan er ook voor kiezen om de verwarming in je vloer te plaatsen. Nog een manier om de verwarming minder zichtbaar in je huis te plaatsen. Vloerverwarming komt van onderuit en de warmte stijgt omhoog. Perfect voor mensen die vaak koude voeten hebben. Bij een vloerverwarming wordt er water verwarmd en door buizen onder de vloer gepompt, zodat het overal in het huis gelijkmatig warm wordt. Het enige nadeel aan vloerverwarming is dat het huis niet snel opwarmt en het is een flinke investering, toch is deze manier van verwarmen, misschien het beste voor jouw interieur.