Zo maak creëer je een unieke eettafel

Wist je dat het heel makkelijk is, mits je geen twee linkerhanden hebt, om je eigen eettafel te maken? Voor het maken van je eigen eettafel hebben wij een handig stappenplan opgesteld. En wees niet bang, zelfs met twee linkerhanden kan je het leren! Laten we eens snel kijken.

In de winkels zijn natuurlijk heel veel tafels te vinden. Je kan ervoor kiezen om een tafel te kopen die in meerdere huishoudens al staat. Maar hoe leuk is het om er eentje helemaal zelf te maken? En dat is vaak makkelijker dan je denkt.

Stap 1: inspiratie

Allereerst is het goed om te gaan onderzoeken wat voor een tafel je nu eigenlijk wilt. Denk aan een tafel met spinpoot, een steigerhouten tafel of juist een glazen blad. De mogelijkheden wat betreft eettafels zijn eindeloos! Kijk bijvoorbeeld op Pinterest als je meer inspiratie op wilt doen. Zo kan je ook een moodboard maken met wat je nu graag zou willen.

Stap 2: verzamel de onderdelen

Vaak kun je bepaalde onderdelen los bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de stoelpoten, het blad of één van de twee. Zou je bijvoorbeeld wel graag een tafelblad van steigerhouten planken willen hebben? Dan kun je deze planken los bestellen of laat ze op maat zagen in de bouwmarkt. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld het onderstel te maken van steigerbuizen. En er een kant-en-klaar blad op te leggen. Het is belangrijk dat je alle onderdelen aanschaft voordat je de tafel in elkaar gaat zetten.

Stap 3: zet de tafel in elkaar

Als je alle onderdelen hebt verzameld gaan we de tafel in elkaar zetten. Hiervoor is het belangrijk dat je een goed bouwplan hebt. Hoeveel centimeter hoog en breed moet de tafel worden. Past dat in jouw woning? En welk gereedschap heb je hierbij nodig. Dit is voor elke eettafel natuurlijk anders. Heb je die befaamde twee linkerhanden? Dan is het goed om hierbij wat hulp in te schakelen.

Stap 4: maak de styling compleet

We hebben het nu natuurlijk over mooie eetkamerstoelen of een combinatie van stoelen met een bank. Maar ook over de juiste verlichting boven de tafel. Je wilt tenslotte wel straks kunnen zien wat je op je bord hebt liggen. Ook een mooi tafellaken en prachtig servies maakt jouw nieuwe eettafel helemaal af.

Meer weten over hoe je van een eettafel een gezellige plek kan maken? Bekijk dit artikel eens!