Dit zijn de voordelen van Rockpanel Woods

Wie zich verdiept in de wereld van het bouwmateriaal ziet dat hout weer helemaal terug van weg is geweest. Hout geeft een natuurlijke look aan je woning. Waar je vroeger juist koos voor kunststof in verband met de nadelen van hout, kun je vandaag de dag juist kiezen voor Rockpanel Woods. Waarom? Dat vertellen we jou in deze blog!

Hout wordt dus steeds vaker weer verwerkt in bijvoorbeeld gevels van woningen. Vroeger betekende hout dat je het elk jaar moest behandelen want anders liep je kans op houtrot. Dat is verleden zijn. Zo zijn de gevelpanelen van Rockpanel Woods gemaakt van combinatie van steenwolvezels en basalt. Dit vulkanische gesteente is heel duurzaam omdat de natuur het zelf uitstoot. Hierdoor is het een onuitputtelijke grondstof en kies jij, net zoals bij hout, gewoon voor een natuurproduct.

Natuurlijk en duurzaam

En wat zijn nu de voordelen van Rockpanel plaat? Allereerst is het dus geen echt hout. Maar het is amper van echt te onderscheiden. Je kan kiezen uit maar liefst 19 verschillende soorten. Je kan er zelfs voor kiezen om meerdere kleuren met elkaar te combineren. De keuze is hierdoor reuze en je hoeft je in je ontwerp niet te laten beperken hierdoor.

Er zitten een paar heel belangrijke voordelen aan deze gevelplaten. Zo is het materiaal goed bestand tegen vocht, de brandveiligheid is erg hoog en de levensduur is erg lang. Zo heb je niet alleen een veilige oplossing gevonden voor de gevel van jouw woning, maar ook een oplossing die duurzaam is.

Aan de slag

Nu vraag je je misschien af of je deze gevel ook kan bewerken? Het antwoord hierop is ja. Je kan de panelen zien als een combinatie van steen en bewerkbaar hout. Zo kan je er met gewoon gereedschap mee aan de slag. Doordat ze niet zo zwaar zijn, kun je ze ook met alle gemak van de wereld monteren.

Wie dus op zoek is naar een duurzame oplossing voor hout kan zijn of haar hart ophalen met Rockpanel Woods. Het is haast niet van echt hout te onderscheiden. En daarnaast geeft het dezelfde warme uitstraling als hout aan jouw nieuwe woning.

Meer weten over duurzaam wonen? Kijk dan eens hier!