Categorieën
Klussen

Deze klusitems horen thuis in elk huis

Je hebt misschien twee linkerhanden, maar dat neemt niet weg dat je nooit iets hoeft te klussen. Juist daarom is het goed om een aantal klusitems in huis te hebben. Welke items dat zijn, vertellen we jou graag in deze blog!

  1. Schroevendraaier

Een set schroevendraaiers horen thuis in elke gereedschapskist. Zorg er vooral ook voor dat het een set is met meerdere verschillende formaten is. Want er zijn heel veel verschillende soorten schroeven en daarnaast is ook niet elke schroef even groot.

  1. Boormachine

Een accuboormachine in huis is prettig zodat je bijvoorbeeld een plank kan ophangen, kast in elkaar zetten of even een gaatje boren in de muur. Heb je deze niet in huis dan moet je er regelmatig eentje lenen.

  1. Tape

Er zijn ook heel veel verschillende soorten tapes op de markt te vinden. Maar een aantal soorten zijn heel prettig om in huis te hebben. Denk aan duckt tape, nichiban tape en schilderstape. Hiermee kom je een heel eind als er losse eindjes in huis aan elkaar geknoopt moeten worden. Spreekwoordelijk gezien natuurlijk!

  1. Waterpas

Als je wilt dat alles wat je doet recht moet leggen dan gebruik je hiervoor een waterpas. Vertrouw grotendeels natuurlijk op je timmermansoog maar een echte professional zorgt ervoor dat alles recht ligt.

  1. Zaag

Een zaag gebruik je natuurlijk om iets doormidden te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan afvoerleidingen of steunbalken. Voor het grotere werk kun je kiezen een zaagmachine te gebruiken. Maar voor het kleinere werk of het snelle werk kies je voor een zaag.

  1. Rolmeter

Dit valt in dezelfde categorie als een waterpas. Iedereen die netjes wil werken, heeft een rolmeter nodig. Want meten is weten!

  1. Inbus- en steeksleutels

Ook deze sleutelsetjes heb je vaak nodig. Bijvoorbeeld om het zadel van je fiets hoger te zetten of om iets in of uit elkaar te halen. Absoluut een must dus!

  1. Hamer

Deze twee hamers horen thuis in jouw gereedschapskist. Namelijk een sloophamer, die je vooral gebruikt voor zwaar werk. Ook kan je nog een kleinere hamer aanschaffen. De welbekende klauwhamer. Deze is goed om bijvoorbeeld een spijker of nagel ergens in wil slaan. Een rubberhamer kan nog als extra fungeren.

Meer weten over hoe je een klusser wordt? Lees dan even dit artikel!