Categorieën
Tools Tuin

Zo houd je de tuinslang uit de knoop en andere tips

De vooralsnog tegenvallende temperaturen en de vele regenbuien doen wel degelijk anders vermoeden, maar de zomer van 2019 is alweer in volle gang. Mocht het uiteindelijk toch écht nog zomers weer worden, is er bijna niets fijner dan van het zonnetje te genieten in je eigen tuin. Helaas heeft zo’n eigen tuin ook wel eens wat onderhoud nodig, en zal de tuinslang er wel eens aan te pas moeten komen. Maar hoe houd je zo’n tuinslang nou eigenlijk uit de knoop?

Wat zouden we toch zonder een tuinslang moeten?

Bij het onderhoud van een tuin is het van belang dat er toch regelmatig water wordt gegeven. Nu is het in ons land vrijwel nooit aan de orde, maar zeker bij een lange periode van flinke droogte komt de tuinslang goed van pas. De tuinslang is een makkelijk instrument om bijvoorbeeld het gazon, de planten en de bomen mee te besproeien. Daarnaast is de tuinslang zelfs uitermate geschikt voor onderhoudswerkzaamheden aan bijvoorbeeld een auto.

Vergeet niet te sproeien

 Aan alleen een tuinslang heb je natuurlijk niet zo veel. Zonder een sproeikop komt er namelijk enkel een flauw waterstraaltje uit. Hier kun je dus niet bijster veel mee. Maar met een sproeikop is het veel makkelijker om de tuin schoon te houden, en om bijvoorbeeld het gazon te besproeien. Zorg er dus voor dat je in het bezit bent van een goede sproeikop.

Voorkom irritatie

Ondanks dat een tuinslang een handig attribuut is voor diverse dingen, kan het ook een flinke vorm van irritatie opwekken. Een tuinslang kan bijvoorbeeld goed in de knoop gaan zitten, of de slang kan gaan draaien. Deze irritatie kun je vrij makkelijk voorkomen, namelijk door te investeren in een goede haspel voor de tuinslang. Een haspel is een apparaat waarmee een tuinslang gemakkelijk zowel op- als afgerold kan worden. Door een haspel te gebruiken wordt er niet alleen voorkomen dat de slang in de knoop raakt of dat er knikken in de slang komen, maar de slang blijft ook netjes.

Een relaxte zomer

Al met al voorkomt het gebruik van een goede haspel dus een boel ergernis en geharrewar. Om deze zomer relaxed door te komen raden wij dan ook zeker aan om naast het aanschaffen van een sproeikop ook een haspel aan te schaffen, mochten deze dingen nog niet tot je tuinattributen behoren.