Een steiger is een must-have bij al jouw klussen op hoogtes!

Wanneer je een huishoudelijke klus moet klaren op grote hoogtes, er moet bijvoorbeeld gesleuteld worden aan een andere verdieping dan de begane grond, kun je dat moeilijk doen vanaf een hoge trap. Het voelt niet veilig en dat is het ook niet. Om je eigen veiligheid en die van anderen te kunnen waarborgen kun je dus het beste kiezen voor een verantwoorde oplossing, waarmee je ongestoord kunt bouwen op grote hoogtes. Niet alleen wanneer je wilt doe-het-zelven, maar ook als je op professioneel niveau een bouw- of schilderbedrijf hebt. Een paar redenen waarom een steiger echt onmisbaar is:

  • De veiligheid

We noemden het al even, maar de werkveiligheid is een extreem belangrijk argument om wél te kiezen voor een steiger. Hiermee waarborg je de veiligheid van iedereen die op grote hoogtes moet werken. Al helemaal omdat sinds 2018 er nieuwere wet- en regelgeving is waardoor er aangescherpte kwaliteitseisen aan steigers zijn. Je wilt een ernstig ongeval van één van je werknemers of jezelf natuurlijk niet op je geweten hebben.

  • De mobiliteit

Hoewel steigers heel groot en massief lijken, zijn ze juist heel mobiel en makkelijk verplaatsbaar. De meeste steigers hebben namelijk wieltjes aan de onderkant. Een hoge ladder zou je constant opnieuw moeten plaatsen, terwijl je op een steiger makkelijk heen en weer kan lopen. Ook al zou je een lange muur moeten schilderen, dan rol je de steiger gewoon een stukje verder!

  • Meerdere mogelijkheden

Steigers zijn hartstikke multifunctioneel! Misschien had je het niet verwacht, maar een steiger heeft veel voordelen ten opzichte van een ladder. Zo kun je niet alleen (veiliger) werken op grote hoogtes, maar kun je ook materiaal en hulpmiddelen kwijt vlakbij je. Denk aan verfpotten en gereedschap. Waar je met een trap constant omhoog en omlaag zou moeten klimmen, heb je dat probleem bij een steiger niet.

  • Minder duur dan je zou denken

Zeker wanneer je een steiger meerdere keren gaat gebruiken, is het kopen van een steiger een minder grote uitgave dan je zou denken, helemaal via steigervoorweinig. In ieder geval veel goedkoper dan het huren van een steiger. Wanneer je dus weet dat je een steiger vaker gaat gebruiken, investeer dan in de koop van een steiger. Wil je niet teveel geld uitgeven, kies dan voor steigervoorweinig.nl.