Categorie├źn
Huis

Zo heb je goed van tevoren zichtbaar welke bouwmaterialen nodig zijn voor een klus

Iedere klus is anders en heeft zijn verschillende materialen nodig, maar hoe weet je nou goed welke materialen je nodig hebt?

Bereid de klus voor

Deze stap klinkt zo simpel, maar toch wordt het vaak niet goed gedaan. Stel de juiste vragen over de klus die je gaat doen. Heb je een vergunning nodig om een stukje te mogen verbouwen? Hoe lang gaat het in zijn totaliteit duren? Daarvoor kan je een tijdspad aanleggen zodat iedereen weet wat er wanneer moet gaan gebeuren. Zo kan iedereen die meewerkt rekening houden met de planning.

Wie heb je nodig om deze klus te klaren? Kan je bepaalde gedeeltes zelf of moet je hulp van vrienden of buren? Of zijn er sommige taken die je misschien beter aan een vakman kan overlaten? Denk hier ook goed over na want je wil het natuurlijk in een keer goed doen.

Budget

Nu je een plan hebt gemaakt met alle stappen, is het tijd om de kosten op een rij te zetten. Wat gaat alles kosten? Verbouwen en klussen is over het algemeen niet goedkoop. Zorg ervoor dat je van alle kosten op de hoogte bent voordat je aan een project gaat beginnen, voordat je het niet af kan maken. Bereken ook altijd een extra beetje budget in voor de onvoorziene kosten. Je weet nooit of er iets mis gaat en wat dat dan gaat kosten.

Bouwmaterialen vastleggen

Tijd voor de bouwmaterialen zelf. Maak een lijst van alle bouwmaterialen die nodig zijn en maak een tweede lijst met het gereedschap wat je daarvoor moet hanteren. Ga bij jezelf na wat voor gereedschap je in huis hebt en wat voor gereedschap je eventueel moet huren of aanschaffen. Alles wat je nodig hebt kan je vinden bij huisman. Heb je ook een container nodig om het sloopmateriaal af te voeren en wat gaat dat kosten? Afhankelijk van hoe groot de klus is, is het huren van een container vaak goedkoper en vooral tijd besparend in plaats van alles zelf weg te brengen.

Veiligheid

Als laatste, denk altijd aan je eigen veiligheid. Klusongelukjes kunnen soms heel raar aflopen en dat is een nieuwe muur of een mooi setje tegels echt niet waard. Ga na wat voor klus je gaat doen en schaf alles aan wat je nodig hebt om veilig te werk te kunnen gaan. Dan kan je nu aan de slag!