Categorieën
Handig

Zo creëer je met ledstrips sfeervolle badkamer verlichting

Een sfeervolle badkamer verlichting is tegenwoordig gemakkelijk te bereiken dankzij ledstrips. Ledstrips worden steeds populairder vanwege de milieuvriendelijke werking, de kostenbesparende functie en de unieke sfeer die de strips met zich meebrengen. Wil je meer weten over de beste manier om met ledstrips een sfeervolle badkamer verlichting te creëren? Ga door met lezen als je dit allemaal wilt weten.

Het voordeel van ledstrips in de badkamer

Door het plaatsen van ledstrips in de badkamer kan je zelf een uniek lichteffect creëren waardoor de ruimte een geheel andere uitstraling krijgt. Ledstrips zijn ideaal te gebruiken in de badkamer aangezien ze de ruimte verlichten door het accentueren van de strakke afwerking van het tegelwerk en het apart effect dat wordt gecreëerd dankzij de loodrechte lichtlijnen van de lichtjes op de strip. Ledstrips koop je bij de meeste bouwmarkten of bij een online speciaalzaak. Zo kan je bijvoorbeeld een ledstrip kopen via ledstripXL.nl.

De montage van de ledstrips: waar?

Ledstrips in de badkamer plaats je niet zomaar aangezien er wordt gewerkt met zones om condens en vocht zoveel mogelijk te voorkomen. De meest praktische plaatsen om ledstrips in de badkamer te plaatsen zijn in het plafond, op of achter badkamermeubels, achter de spiegel, tussen de muurtegels, tussen de tegels in de doucheruimte en onder de badkuip.

Ledstrip profielen gebruiken

Door middel van ledstrips creëer je in de badkamer een sfeervolle uitstraling als er sprake is van een indirecte verlichtingsmethode. De ledstrip wordt meestal geplaatst achter een meubelstuk of een spiegel. Tevens wordt een ledstrip profiel gebruikt om de strip af te dekken voor een gelijkmatige lichtverdeling en een netjes weggewerkte ledstrip die amper zichtbaar is. Is je badkamer betegeld, dan kan je speciale tegelprofielen aanschaffen om de ledstrips hierop te plaatsen. Led profielen zijn van aluminium gemaakt en te koop in elke gewenste kleur.

Zorg voor de juiste afmetingen

Zorg ervoor dat de ledstrip precies past door een lange strip in te korten door middel van een kantmarkering. Het is ook mogelijk om meerdere ledstrips aan elkaar te verbinden zodat de ledstrip vele malen langer is.

Als je van plan bent om ledstrips aan te schaffen voor het creëren van een ontspannende sfeer in de badkamer? Check dan eerst welke ledstrips het meest geschikt zijn in je situatie om te voorkomen dat je de verkeerde ledstrip koopt. Ga tevens na op welke manier je de ledstrip verlichting toe wilt passen en waar de ledstrips in de badkamer geplaatst moeten worden. Zo kan je zelf aangeven op welke manier je sfeer wilt creëren in de ruimte.