Categorieƫn
Tuin

Zelf zevenblad bestrijden: zo moet dat, tips!

Zevenblad is een grote irritatie voor vele tuinliefhebbers. Het is erg vervelend om het te zien groeien in je tuin. Zevenblad uitroeien en voorkomen en bestrijden is natuurlijk belangrijk. We helpen je graag om hierin te slagen. We delen graag onze tips met je om zelf zevenblad te bestrijden.

Wat is zevenblad eigenlijk?

Zevenblad heet officieel Aegopodium podagraria en het is een vaste plant uit de schermbloemenfamilie. De plant groeit op schaduwrijke plekken in tuinen, heggen, de berm van de weg en aan de rand van de akker. Het komt voor op vochtige grond of bemeste grond. Zevenblad noemen ze ook wel hanenpoot of tuinman verdriet. Het laatste mag voor zichzelf spreken. Het is een lastige plant omdat het zich via de wortels vermeerderd. Het kan tot veertig centimeter in de grond gaan met haar wortels. Het goede nieuws is dat het zevenblad dood gaat in de winter. In het voorjaar komt het echter tien keer zo sterk terug.

Op een milieuvriendelijke manier zevenblad bestrijden

Er zijn verschillende manieren om het zevenblad weg te halen. Laten we het op een rij zetten voor je. Het gaat om het zevenblad samen met de wortels verwijderen. Met een riek kun je dit doen. Het is belangrijk om alles weg te halen samen met de wortels. Wanneer er ook maar iets wortel blijft zitten dan kan dit weer een nieuwe plant vormen. Gooi het dan ook niet op de compostbult. Je zal immers later de compost weer gaan gebruiken en het zal zich dan weer gaan verspreiden op de plek waar het is gekomen.

Waarom zou je gif gebruiken?

Wanneer je jouw eigen tuin hebt kun je het ook zelf aanpassen. Het is mogelijk om het te bestrijden met gif. Gif is vaak een laatste roep om van het zevenblad af te komen. Het is belangrijk om te weten, dat gif geen optimaal redmiddel is. Het zevenblad zal uiteindelijk weer terugkomen. Het is nu natuurlijk de vraag wat je dan moet doen.

Hoe krijg je het zevenblad nu dan uit de tuin?

Het is belangrijk om natuurlijk het zevenblad wel uit de tuin te krijgen. Hoe je dat doet is dan de grote vraag. Het kan zelfs zo zijn, dat je het van de buurman krijgt. Het is goed om een sterke bodembedekker te kiezen. Een bodembedekker, zoals de Geranium. Door de bodem te bedekken is het mogelijk om de zon aan de bodem te onttrekken. Zonder de zon kan zevenblad niet groeien.

Wat echt werkt!

De Geranium als bodembedekker gebruiken is erg slim. Het behoudt zijn blad in de winter en wint de strijd van het onkruid. Het groeit in de zon en ook in de schaduw. Het is een erg sterke plant en het is geen grote woekeraar. Doordat hij niet diep geworteld zit kun je hem eenvoudig verwijderen. Het is ook nog eens een plant welke mooi bloeit en eenvoudig is te stekken. Het is een mooie klant. Als bonus ruikt de plant ook nog eens erg lekker.