Categorieën
Design

Tover je kantoor om tot een warme, industriële ruimte

Een kantoor heeft vaak een praktische functie. Je moet er in alle rust kunnen werken en zolang er een bureau met een goede stoel staat, werkt het. Toch vertoef je vaak een hele werkweek in je kantoor en is het toch de plek waar je het meeste bent. Een beetje warmte in je kantoor en er een fijne plek van maken is dus geen overbodige luxe. Met de onderstaande tips tover je jouw saaie werkplek om tot een warme, maar industriële ruimte.

 Begin klein

Wanneer je geen zin hebt om je interieur helemaal om te gooien, begin dan klein. Koop een mooie mentale lamp, ga op jacht naar een leuke vintage salontafel of begin met wat andere accessoires. Zo kan je wennen aan de stijl zonder een vermogen aan meubelstukken uit te geven.

Een likje verf doet wonderen

Een vrij simpele manier om je kantoor een andere look te geven, is een likje verf. Kies voor een warme kleur die in contrast staat met de industriële meubelen.  Zo ontstaat er een mooie variatie aan kleuren en materialen. Laat je vooral inlichten bij de bouwmarkt. Vaak zijn er medewerkers die alles van verfsoorten en verfkleuren af weten.

Stevige vloer

Waar je voor de muren het beste kan kiezen voor een warme kleur, mag de vloer wel wat stoerder. Een mooie vloer geeft je werkplek al gelijk een hele fijne sfeer. Voor de industriële look is een minerale gietvloer erg geschikt. Deze vloer heeft een matte, robuuste betonlook, maar heeft ook een warme ondertoon. Een gietvloer is verder makkelijk in onderhoud en duurzaam!

Vintage

Vintage winkelen is weer helemaal hip. Fijn voor de portemonnee en ook nog is duurzaam. De industriële look past goed binnen deze trend, want de meubelen mogen best een beetje ‘geleefd’ hebben. Denk aan mooie, oude leren stoel óf een wat gehavende mentale lampenkamp. Struin dus de plaatselijke kringloop, markten of bijvoorbeeld de IJhallen af voor de mooiste pareltjes. Geen tijd om op een intensieve zoektocht te gaan? Bekijk dan het aanbod op marktplaats is of ga op zoek naar een groothandel die oude meubelen inkoop en weer voor een fijn prijsje doorverkoopt.

Urban jungle

Geen groen in de stad? Onzin. Je kan makkelijk je eigen groene oase creëren in je kantoor. Zet wat grote platen neer met veel volume. Het groen vormt een mooi contrast met de harde, industriële materialen in je kantoor. Daarnaast zijn een paar planten ook nog is goed voor het zuiveren van zuurstof in je kantoor. Niet gek als je acht uur lang doorbrengt achter een computer. Pot de platen in paar mooie koperen potten en je kantoor is helemaal jungleproof

Geef objecten een andere functie

De industriële look geeft je ruimte om te experimenteren. Zo zijn er genoeg items (tweedehands) te vinden die je een andere functie kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een oude springbok als salontafel of gebruik een oude werkbank als bureau. Zo geef je je kantoor zonder te veel moeite een unieke straling en heb je ook gelijk een leuke gespreksopener tijdens een afspraak met een klant. Dat is wat we noemen; een win-winsituatie.