Categorie├źn
Huis

Wat te doen bij een defect slot

Sta je voor een dichte deur? Als je deur niet meer open wil, kan het zijn dat er een probleem is met het slot. Soms kan het probleem snel worden opgelost, maar er zijn ook gevallen dat het hele slot defect is en eruit gebroken moet worden. In dit artikel lees je een aantal praktische tips over het maken van een kapot slot. Er zijn namelijk een aantal dingen die je zelf kunt doen om het slot te repareren.

Slot en sleutels controleren

Voordat je de slotenmaker belt, zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen als je voor een dichte deur staat. Het eerste wat je moet doen, is het controleren van je sleutels. Een slot kan alleen open gaan wanneer de sleutel perfect recht is. Als je ziet dat de sleutel gebogen is, probeer dan nooit om de sleutel in het slot te duwen. De sleutel kan hierdoor vast komen te zitten of zelfs afbreken. Een gebogen sleutel kun je het beste niet meer gebruiken. Laat een nieuwe sleutel maken en vervolgens kan je het slot weer openen.

Is mijn slot echt kapot?

Heb je geen gebogen sleutel? Dan is er vaak een andere reden waarom het slot niet open gaat. Het kan zo zijn dat het slot defect is, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het cilinderslot is niet automatisch kapot als je het deurslot niet kunt openen. Vaak vraagt een slot om de zoveel tijd om een beetje onderhoud. Ga aan de slag met vet, olie of smeermiddel om het slotmechanisme gesmeerd te laten draaien. Heb je een iets ouder slot? Dan raden we je aan om deze regelmatig te onderhouden.

Kies voor goede kwaliteit

Heb je alles geprobeerd, maar is je slot echt niet meer te redden? Dan is het van belang dat je een goede slotenmaker belt. Er gaan zo nu en dan verhalen in de rondte dat slotenmakers veel te veel geld vragen. Om deze reden raden we je aan om research te doen voordat je zomaar een bepaalde maker belt. Lees reviews en vraag eventueel rond bij je vrienden en familie of zij een goede slotenmaker weten. Huur een professionele slotenmaker in Brussel of een andere stad in. Je kunt het beste een maker bij je in de buurt bellen, ze vragen namelijk vaak reiskosten.