Categorieën
Klussen Tools

Wat is nu echt handig gereedschap voor dagelijkse klusjes?

Veel mensen hebben een gereedschapskist in huis, gevuld met allerlei handige tools. Toch komt er soms een moment, waarin er bij wijze van spreken een fotolijstje aan de muur gehangen moet worden, en een persoon met een volle gereedschapskist geen kruiskopschroevendraaier of priem heeft. Wanneer je een gereedschapskist gaat vullen is het belangrijk dat je weet welke basics je écht in huis moet halen en welk gereedschap nou niet echt de moeite waard is om in te investeren. Daarom helpen we je in dit artikel een beetje op weg, met enkele gereedschapskist tips.

Altijd handig: klein gereedschap

Voor ‘kleinere’ klusjes als een fotolijstje ophangen of simpele dingen installeren heb je ook klein gereedschap nodig. Dít zijn de must-haves qua gereedschap voor elk huishouden. Wil je een ruim aanbod van elk genoemd product, neem dan een kijkje op Mastertools.

  • Meerdere schroevendraaiers

Het liefst een set met allerlei verschillende groottes. Dan weet je zeker dat je het in huis hebt. Vind je dat nou te duur, dan bestaan er ook nog genoeg sleutelhangers met verschillende schroevendraaiers eraan. Dan heb je in ieder geval altijd iets bij de hand.

  • Een rolmaat

Pas op het moment dat je iets op wilt meten maar het niet kan omdat je geen rolmaat in huis hebt, weet je hoe onmisbaar het is. Een rolmaat is echt onmisbaar in je gereedschapskist.

  • Een hamer

Je weet maar nooit wanneer je een hamer gaat nodig hebben. Natuurlijk voor een klein spijkertje in de muur, maar hamers komen ook van past wanneer je geen gaatjesmaker in de buurt hebt maar wel een nieuw gaatje in je riem wilt maken. Wat is gereedschap zonder hamer?

  • Een waterpas

Toegeven, een waterpas ís onmisbaar in elke gereedschapskist maar tegenwoordig heeft elke telefoon wel een app waarop je een digitale waterpas kunt downloaden. Voor de digibeten onder ons dus nog steeds handig om een fysiek model aan te schaffen, voor de moderne mens niet meer ‘echt’ nodig.

  • Genoeg spijkers, schroeven, etc

Echt onmisbaar zijn natuurlijk de schroeven, spijkers en haakjes. Heb je dit niet in huis maar andere tools wel, dan kom je alsnog niet ver. Gelukkig verkopen bouwmarkten (maar soms zelfs supermarkten) doosjes gevuld met schroeven en spijkers, in allemaal verschillende grootten en maten.