Categorie├źn
Huis Klussen

De Beste Badkranen van 2019

Geniet jij ook van die heerlijke momenten in bad? Die momenten dat je even helemaal tot rust kunt komen, ondergedompeld in een warme deken van water. Wanneer je in een huis gaat wonen met de mogelijkheid op een bad, prijzen heel veel mensen zich de hemel in. Als je zelf mag kiezen wat voor accessoires er bij je bad gaan, brengt dat best wat keuzestress met zich mee. Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een badkraan? Wat zijn belangrijke zaken en wat juist niet? We vertellen het je in dit artikel.

Doe-het-zelven

Ga je langs bij een showroom, of besluit je naar een doe-het-zelf winkel te gaan om de accessoires voor jouw bad uit te kiezen? Er zijn een paar verschillen. Bij een doe-het-zelf winkel zijn er vaak alleen kranen aanwezig van eigen merken, en een paar kranen van A-merken. In de kleinere doe-het-zelf zaken heb je zelfs een nog kleiner assortiment van A-merken. In een showroom heb je grotendeels een aanbod van A-merken. Die A-merken zijn over het algemeen een stuk hoger in prijs dan de eigen merken.

Wat wordt het meest verkocht?

Omdat de eigen merken dus een stuk goedkoper zijn en qua kwaliteit niet al te veel verschillen, zijn deze erg populair. Bij ingewikkeldere constructies, zoals inbouwkraanwerk of thermostatische kranen, zijn mensen wel eerder geneigd voor A-merken te kiezen. Wil je een badkraan kopen en ben je op zoek naar een A-merk, kun je het beste langsgaan bij een showroom.

Wat is het belangrijkst?

Het belangrijkste van een goede kraan is het binnenwerk. Dat kun je van de buitenkant dus niet zien, en er ook niet over oordelen. De belangrijkste concrete zaken die je makkelijk kunt meten is dat de greep makkelijk moet bewegen. Daarnaast moet de kraan er natuurlijk goed uitzien en moet de afwerking netjes gedaan zijn.

2019

Dankzij technologische ontwikkelingen zijn er nu ook kranen op de markt die beter zijn voor het milieu dan hun voorgangers. Zo zijn er water- en energiebesparende kranen. Wil je graag energie en water besparen, kies dan voor een thermostatische kraan. Je bespaart hiermee doordat de temperatuur constant blijft. En het is ook nog eens hartstikke goed voor onze aarde.