Categorieën
Design Huis

Wanneer kies je welke soort raambekleding?

Keuzes maken! Het blijft voor velen lastig. Al helemaal als het gaat om een product waar je goed in wil investeren en jarenlang plezier van wil hebben. In je woning zijn er verschillende ruimtes met diverse raamtypes waar je ook meerdere opties hebt qua raambekleding. Sommigen zullen hier de draad al kwijtraken, daarom help ik je uit de brand en heb ik voor je uitgezocht wanneer je de beste soort raambekleding kiest! De do’s en dont’s worden voor je op een rijtje gezet.

Steek even wat extra tijd in de zoektocht zodat je helemaal tevreden kunt zijn met het eindresultaat. Raamdecoratie maakt in onze ogen je interieur en je schaft niet zomaar nieuwe raamdecoratie voor je hele woning aan. Ga voor jezelf na welke ruimtes je wil voorzien van raamdecoratie, check welk type ramen er zijn en wat de functie van je raamdecoratie moet zijn. Denk aan privacy, transparantie, schoonmaken/onderhouden, materiaal en sfeer.

Woonkamer

De woonkamer is dé centrale plek in je huis, hier ontvang je visite en wordt veel geleefd. Belangrijk is dan ook dat de ruimte echt is ingericht naar jouw smaak! Ook wil je liever niet dat elke voorbijganger naar binnen kan kijken. Ga hier daarom voor prachtige houten jaloezieën, trendy plisségordijnen of luxe shutters. Houten jaloezieën gaan directe inkijk tegen, maar zorgen ervoor dat er nog wel licht de kamer binnenkomt. Plisségordijnen zijn er in verschillende transparanties en uitvoeringen. Ga voor de Top down Bottom up uitvoering zodat je beide kanten van je gordijn kunt bedienen! Zo kun je banen maken op je ramen, waardoor je beschut zit maar nog wel lichtinval in je woonkamer hebt. Shutters zijn te vergelijken met houten jaloezieën qua verduistering en lichtinval.

Slaapkamer

Naast de woonkamer is de slaapkamer natuurlijk ook een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Deze ruimte moet ontspanning uitstralen en je moet de mogelijkheid hebben om de ruimte goed te kunnen verduisteren. Hier komt raamdecoratie weer om de hoek kijken! Geliefd voor de slaapkamer zijn gordijnen. Kies voor een gordijn mooi maar ook functioneel is. Bijvoorbeeld een overgordijn met verduisterende voering! Een groot voordeel is dat overgordijnen een isolerende waarde hebben op het gebied van temperatuur & geluid. Heer-lijk rustig slapen dus!

Badkamer

Een vochtige ruimte, wat ga je daar nou voor de ramen hangen? Daar is een hele mooie uitkomst voor namelijk PVC jaloezieën. Deze hebben de uitstraling van houten jaloezieën, maar zijn extra goed bestand tegen vocht en vuil. Sluit de jaloezieën helemaal en de glurende buren kunnen je niet meer zien. Een andere mooie optie zijn plisségordijnen, Wel is het van belang dat je deze na het douchen uit laat hangen om te drogen. Door de dunne stof zal dit gelukkig snel gebeuren. Heb je deze optie niet, kies dan voor de PVC jaloezieën.