Categorieën
Tuin

Waarom houten tuinstoelen zo populair zijn?

Over smaak valt natuurlijk te twisten en gelukkig komen tuinstoelen in alle vormen en maten. Maar één soort tuinstoel vliegt toch als warme broodjes over de tuinbank, eh toonbank. Namelijk de houten tuinstoel. Hout past natuurlijk in elke tuin. Of je nou een klassieke tuin hebt of juist een moderne tuin. Maar er zijn nog 3 redenen te geven waarom houten tuinstoelen zo ongelooflijk populair zijn. Welke dat zijn, dat vertellen we jou in deze blog!

Naast dat houten tuinstoelen dus gewoon erg mooi zijn, tijdloos blijven en volledig je smaak kunnen zijn, zijn er nog meer reden te noemen waarom houten tuinstoelen erg populair zijn. Deze redenen zijn nét even een tikkeltje meer praktisch.

  1. Een houten tuinstoel is weerbestendig

Hout is een weerbestendig materiaal. Je kan je tenslotte voorstellen dat houten tuinstoelen het hele jaar door buiten staan. En zelfs als je ze alleen in de zomer buiten hebt staan, kan er een zomerse bui voorbijkomen. Tuinstoelen van hout kunnen flink tegen een stootje. Let daarbij wel op van welk materiaal hout het is gemaakt. Zo is teak een erg sterk materiaal voor buiten.

  1. Een houten tuinstoel is makkelijk in onderhoud

Nog zo’n mooie reden waarom houten tuinstoelen zo ongelooflijk populair zijn geworden. Ze zijn namelijk erg makkelijk in onderhoud. Dat komt omdat het niet alleen heel sterk is, je kan het ook gemakkelijk weer schoonmaken. Ziet het hout er niet meer mooi uit? Dan kun je het schuren en opnieuw lakken. Zo heb je snel weer spiksplinternieuwe stoelen zonder dat je nieuwe stoelen daadwerkelijk koopt.

  1. Een houten tuinstoel is duurzaam

We zeiden het net al even, maar een tuinstoel van hout is erg duurzaam. Niet alleen omdat je het opnieuw kunt opknappen waardoor je steeds het idee hebt dat je nieuwe stoelen hebt, maar ook het materiaal is duurzaam. Kies hiervoor wel voor tuinstoelen van gecertificeerd en goedgekeurd hout. Zo weet je zeker dat er geen ‘verkeerd’ hout is gebruikt. En sterker nog, veel hout komt ook van steeds dichterbij. Er wordt steeds vaker hout gebruikt dat vrijkomt wanneer er bijvoorbeeld woningen worden gesloopt. Dit houdt is nog hartstikke goed voor een tweede of derde leven. Of maak bijvoorbeeld je eigen houten strandstoel!