Categorieën
Handig

Waarom een elektrische bedrijfsbus ideaal is als klusser

Het aanbod wat betreft auto’s is zich steeds meer aan het uitbreiden. Vooral elektrische auto’s worden veelvuldig aan het wagenpark toegevoegd. En dat is maar goed ook, want elektrisch rijden biedt veel voordelen voor zowel jou als het milieu. Bovendien komen er ook steeds meer elektrische bedrijfsbussen beschikbaar. Wellicht is dat voor jou als klusser wel een interessante optie. Hieronder praten we je bij.

1. Fiscale voordelen

Ben je een klusser als zzp’er of heb je een onderneming? Dan zijn vooral de fiscale voordelen erg interessant bij een elektrische bedrijfsbus. Zo stoot je vrijwel geen schadelijke stoffen uit en daar word je vanuit de overheid voor beloond. Je hoeft minder bijtelling te betalen voor een elektrische auto dan voor een brandstofauto als je kiest voor zakelijk auto leasen. Ook kun je de betaalde btw terugvorderen en heb je recht op een aantal subsidies, zoals de SEBA. Daarnaast hebben veel gemeentes ook aparte subsidies voor jou wanneer je kiest voor een elektrische wagen. Deze verschillen per gemeente. Bovendien hoef je tot 2025 geen wegenbelasting te betalen en bespaar je natuurlijk op de brandstofkosten. Wordt je portemonnee blij van.

2. Actieradius wordt steeds beter

Tegenwoordig worden de accu’s in een elektrische auto steeds beter. De actieradius gaat langer mee en dat betekent dat jij langer op een volle accu kunt rijden. Vooral als je veel in de stad rijdt is een elektrische bedrijfsbus een goed en slim idee. In de stad leg je meestal korte afstanden af en de snelheid die je maakt is over het algemeen laag. Rijd je veel op de snelweg? Ook dan is een elektrische bedrijfsbus slim, maar dan moet je wel rekening houden dat je een tussenstop moet maken voor een laadmoment. Gelukkig zijn de meeste nieuwe bedrijfsbussen voorzien van een goede accu, waardoor je heel wat kilometers kan maken.

3. Groener imago

Als jouw klanten zien dat je rondrijdt in een elektrische bedrijfswagen, levert dat vaak een positief beeld op van jou als ondernemer. Je schenkt als ondernemer aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en dat laat je zien met jouw elektrische bus. Hierdoor krijg je een beter, groener imago. Wellicht levert dit zelfs wel een aantal nieuwe klanten op die duurzaamheid ook belangrijk vinden. Bovendien is een elektrische bedrijfswagen in sommige steden zelfs een must, waarbij een milieuzone geldt. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht worden dieselauto’s voor 2005 zelfs geweigerd.

4. Minder onderhoud

Een elektrische bedrijfsbus heeft minder onderhoud nodig dan een bedrijfsbus die rijdt op brandstof. Dit komt omdat een elektrische auto minder bewegende onderdelen heeft dan een brandstofauto. En dus bespaar je ook hierop. Veel ondernemers worden door het hoge prijskaartje tegengehouden om een elektrische bedrijfsbus aan te schaffen, maar je kunt ook leasen. Een elektrische auto lease je binnen een paar stappen én is ook een stuk aantrekkelijker. Het is op deze manier namelijk geen grote investering. Vooral financial lease is een geschikte keuze: bij deze leasevorm ben je namelijk direct economisch eigenaar van de bedrijfswagen.