Categorieën
Handig Huis

Waar vind je een goedkope traprenovatie?

Wanneer je denkt aan het opknappen van je huis, denk je waarschijnlijk niet als eerste aan een het renoveren van je trap. Een traprenovatie kan echter de uitstraling van je huis in een klap veranderen, het is vaak een van de eerste dingen die je ziet wanneer je je huis binnen komt. Is jouw trap ook aan vervanging toe, maar heb je geen enkel idee wat je precies nodig hebt en wat je kunt verwachten qua kosten? Wij leggen het je uit in deze blogpost!

Een traprenovatie van laminaat, vinyl of eikenhout
Vroeger kozen we vaak voor een wat onopvallendere trap van bijvoorbeeld vloerbedekking. Tegenwoordig mag je trap best opvallen of zelfs dé eyecatcher zijn van je woning. Het kiezen van je nieuwe trap is heel persoonlijk en is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Tegenwoordig kun je vaak de keuze maken uit laminaat overzettreden, vinyl overzettreden en eikenhouten overzettreden. Voorheen kozen mensen vaker voor vloerbedekking, omdat dit een goedkope optie is. Vloerbedekking is echter lastig schoon te maken, vangt veel stof en slijt in vergelijking met andere materialen snel.

Wat je tegenwoordig veel ziet is de traprenovatie betonlook. Een betonlooktraprenovatie is perfect wanneer je houdt van een industriële, moderne of Scandinavische woonstijl. Betonlook overzettreden zijn verkrijgbaar in vinyl en laminaat, het is net waar jij voorkeur voor hebt. Vinyl heeft als groot voordeel dat het vochtbestendig is en je minder snel schade hebt dan bij bijvoorbeeld laminaat. Laminaat overzettreden zijn echter erg onderhoudsvrij. Schoonmaken hoeft alleen met een vochtig doekje en een beetje sop.

Ben je toch op zoek naar een meer klassieke look? Dan is een eikenhouten traprenovatie perfect voor jou. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren hout en kunt ook geheel naar eigen smaak kiezen voor overzettreden met of zonder noesten. Omdat eikenhout glad kan zijn, kun je kiezen voor antislip strips, waardoor je nieuwe, mooie trap ook gebruiksvriendelijk is.

Wat kost een traprenovatie?

Hoe duur of goedkoop een traprenovatie is, hangt af van verschillende factoren. De verschillende overzettreden kunnen natuurlijk van prijs verschillen, maar de grootste factor is wat voor trap je hebt. Des te meer treden je trap heeft, hoe hoger de kosten zijn natuurlijk. Echter heeft ook het aantal draaiingen van je trap en of je een open of gesloten trap hebt veel invloed op de prijs. Ben je van plan om de klus zelf uit te voeren, of laat je je trap door een externe partij renoveren? Ook hier moet je rekening mee houden wanneer je een traprenovatie aanschaft.

Een goedkope traprenovatie inclusief montage

Om te laten zien hoeveel je gemiddeld kwijt zal zijn voor een traprenovatie, hebben we een voorbeeld van de totale kosten gemaakt, ervan uitgaande dat de gemiddelde trap dertien treden heeft en één draai. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor laminaat betonlook overzettreden van het merk CanDo.

Je hebt dan 9 rechte treden van 100x30cm (€215,55) nodig, 4 rechte treden van 130x38cm (€139,80), 1 afwerkprofiel (€18,50) en 6 lijmkits (€53,70). Je komt dan uit op een totaal van €427,55 voor de materialen. Ga je zelf aan de slag met je traprenovatie? Dan hoef je geen extra kosten te rekenen. Heb je zelf geen tijd, heb je twee linkerhanden of heb je simpelweg geen zin om zelf je trap te renoveren? Dan kun je deze door vakmannen laten renoveren voor +/- €442 (uit het gegeven voorbeeld). Een goedkope traprenovatie van uitstekende kwaliteit inclusief montage is dus echt te vinden online!