Categorieën
Huis

Dweil: Beste Dweilen van 2023 te koop

Iedereen heeft wel een dweil in huis. Dit is niet zo raar natuurlijk, het wordt namelijk lastig schoonmaken zonder dweil. Een dweil is een handig hulpmiddel wat in staat is om iedere vloer weer helemaal te laten glimmen. Een dweil is vaak voorzien van een groot oppervlak voor het doekje, al kun je ook dweilen vinden die zijn voorzien van allemaal kleine touwtjes. Deze touwtjes of het doekje wordt in het schoonmaakmiddel gestopt. Vervolgens maak je de vloer schoon met het middel. Het beste is om de vloer gewoon te laten dragen aan de lucht, door het schoonmaakmiddel zal dit niet zo lang duren. Let er wel op dat de vloer aardig nat kan worden tijdens het dweilen, pas dus op dat je niet val. Een dweil is een must have als je jouw keuken schoon wilt maken, deze wordt na verloop van tijd nu eenmaal vies door al dat gekook.

De beste dweilen van 2023

In dit artikel zetten wij de beste dweilen van 2023 op een rij. Zo heb je een brede keuze aan dweilen of dweilzuigmonden. Afhankelijk van de klus gaat één van deze dweilen de perfecte job voor jouw doen.

Microfiber Wholesale Professional Microfiber Mop

Als je een betrouwbare mop nodig hebt die geschikt is voor allerlei soorten rommel, dan is de Microfiber Wholesale Professional Microfiber Mop echt de optie voor bij jou in huis. Omdat het wordt geleverd met twee natte mop pads en een stofpad is hij super makkelijk om te gebruiken. Of je nu een grote schoonmaak of een kleine schoonmaak wilt doen, het kan allemaal met deze handige dweil. De grote 18-inch dweil helpt bij het schoonmaken van de grotere plekken, ideaal voor de mensen met een iets grotere keuze. Niet voor niets staat deze op nummer 1.

Cedar Easy Wring Microfiber Spin Mop

Als we het internet mogen geloven zijn er duizenden gelukkige mensen die deze dweil in huis hebben gehaald. Met de O-Cedar Easy Wring Microfiber Spin Mop kun je alles schoonmaken in huis, een must voor in jouw schoonmaakarsenaal. Hij wordt geleverd met een emmer met een ingebouwde, handsfree wringer die in een handomdraai te gebruiken is. Hij kan worden bediend met een voetpedaal, dit maakt het wat makkelijker om hem droog te wringen. Je kunt hem een paar keer draaien als je wat natter wilt dweilen. Deze dweil kan veilig gebruikt worden op elke harde vloer, ook op houten vloeren.

Swiffer WetJet

De Swiffer WetJet is nog altijd een van de beste spuitdweilen op de markt. Dit systeem kan ook al gebruikt worden voor iedere harde vloer, inclusief afgewerkte houten vloeren. De WetJet starterkits bevatten een mop, een flesje met 500 milliliter schoonmaakmiddel en vijf mopads De WetJet wordt geleverd met twee soorten wegwerp mopads: originele pads die geschikt zijn voor het lichtere werk, en pads met schrob zuigzones die beter geschikt zijn voor de grondige schoonmaak. Deze verschillende pads zorgen ervoor dat je in staat bent om echt alle vlekken van de vloer te krijgen.

Vileda Ultramat Turbo

De naam van deze super dweil zegt eigenlijk wel genoeg. Met deze dweil kan je op turbo snelheid schoonmaken. De dweil is goed voor alle harde vloer en kan goed gewassen worden op 60 graden. Hierdoor blijft die lange tijd schoon. De speciale bescherming zorgt dat je geen last hebt van opspattend water. Er is duidelijk goed over het ontwerp nagedacht. De wringer kan roteren en is zeer stevig, hierdoor wordt er voldoende water uitgewrongen. Je vloer wordt dus niet heel nat, maar wel schoon. En dit allemaal tegen een mooie prijs.

iRobot Braava 380t Advanced Robot Mop

Als je het jezelf nu echt makkelijker wilt maken dan is dit de keuze om voor te gaan. Dit is namelijk een dweil die het werk voor je doet, het is dan ook een dweilrobot. Deze robot van Braava doet precies wat jij ook doet bij het schoonmaken. Hij veegt en dweilt je vloeren met één druk op de knop. Deze machine op batterij dweilt tot drie uur nadat je water en een milde schoonmaakoplossing hebt toegevoegd en deze heeft geprogrammeerd. Als de schoonmaak af is kun je hem opladen via het oplaadstation, binnen twee uur is hij weer helemaal opgeladen.

Casabella Original Mop

Dit is een gemakkelijk te gebruiken sponsdweil voor alle kleine klusjes voor in huis. Door de spons kom je op plekken die wat lastiger te bereiken zijn, denk aan de kleine randjes of aan de hoeken van de kamer. De Casabella Original Mop is een van de beste opties op de markt. Hij is voorzien van een zeer stevige constructie die bestand is tegen nagenoeg alles .Deze Casabella Original heeft een stevige stalen trekkracht en een zware hefboom om ervoor te zorgen dat je de sponskop goed kunt uitwringen. De dweilkop is gemaakt van een 10-inch herbruikbare cellulose spons die je gemakkelijk kunt vervangen.

Leifheit Combi Clean vloerwisser xl 

We willen heel graag even deze Leifheit Combi Clean vloerwisser xl aan jou laten zien. Want deze Leifheit Combi Clean vloerwisser xl is een absolute topper onder de dweilen. Allereerst is ‘ie geschikt voor alle harde vloeren, is plat neer te klappen en jij kunt werken zonder vieze handen te krijgen. Maar dat is nog niet alles. Met een wisbreedte van 42 centimeter bent je verzekerd van een handige dweil die overal weet te komen. De inhoud van de emmer is 12 liter en je krijgt er een mooie combi-pers bij waardoor je de doek tijdens het dweilen gemakkelijk kunt uitwringen. Overal waar je moet komen, kun je komen met deze vloerwisser XL. Onder bijvoorbeeld kasten, stoelen en banken. Maar ook het bed waar vaak veel stof blijft hangen. Geen probleem voor de Leifheit Combi Clean vloerwisser xl. Een handig schoonmaakmaatje!

Samsung VCA-WB650A dweilzuigmond

Wil jij niet helemaal een aparte dweil halen voor de schoonmaakklussen in huis? Dan is de Samsung VCA-WB650A dweilzuigmond echt wat voor jou. Je kan deze namelijk p de steel van jouw Samsung Jet steelstofzuiger zetten. Op deze manier heb je niet nog weer een aparte steel nodig. Daarnaast draaien deze twee pads waardoor je een super schoon oppervlakte krijgt. Deze dweilzuigmond werkt vele malen beter dan een gewone dweil. Wij raden hem daarom zeker aan.

Aurora Spray mop

Het vervelende aan veel dweilen is dat je ze steeds opnieuw in een emmer moet doen met sop. Maar met deze Aurora spray mop ben je in één keer klaar. Zo heeft hij een handige knop boven aan de steel. Hier kan je op drukken en vervolgens komt er spray uit de kop van de dweil. Hierdoor weet je zeker dat je vloer grondig schoon wordt. Je kan hier ook heet water indoen.

Tips: waar op letten als je een dweil koopt

Wil je een dweil kopen voor in huis dan is het verstandig om dit artikel even goed door te lezen. Hieronder hebben we namelijk een aantal handige tips die je kunt volgen bij het kopen van een dweil voor bij jou in huis. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult maken.

  • Nat vs. droog

Ben je op zoek naar een dweil om hardhouten vloeren af te stoffen of om tegels diep te reinigen? Droge dweilen zijn effectiever voor de eerste keuze en kunnen gebruikt worden voor het verwijderen van stof en haren van huisdieren. Natte dweilen daarentegen zijn ideaal om grotere vlekken op te ruimen en de tegel schoon te houden. Sommige dweilen met platte kop, die meestal van microvezel zijn gemaakt, zijn ontworpen om zowel droog als nat te worden gebruikt. Welke dweil het beste is zal dus een beetje afhangen van wat je graag wilt hebben voor in huis. Een natte dweil is over het algemeen het meest universeel.

Onderhoud

Let op of een dweil is voorzien van een wasbare kop, hierdoor is hij gemakkelijker te reinigen is tussen de schoonmaakbeurten door. Terwijl veel microvezel- of chenille dweilen op deze manier kunnen worden gewassen, zijn andere soorten sponsdweilenmoeilijker te reinigen. Bovendien is het de moeite waard om vervangende koppen te overwegen voor iedere dweil die je koopt. Door alvast wat nieuwe koppen voor de dweil in huis te halen weet je zeker dat je voor een langere tijd vooruit kunt met het dweilen.

  • Wringmechanisme

De sleutel tot het effectief reinigen van vloeren is een goede hoeveelheid vocht in je dweil. Er zijn verschillende wringmechanismen die je helpen om dit te bereiken. Sommige zijn gemakkelijker te gebruiken dan andere. Emmerwringers doen vaak het zware werk voor je en beschermen je tegen de spetters, echter zijn deze ook gelijk een stuk groter waardoor ze wat minder praktisch zijn. De dweilen die zijn uitgerust met een handmatige wringer zijn wat kleiner en kunnen met de hand worden bediend.