Categorieën
Design Tuin

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een tuinstoel?

De zon laat zich weer regelmatig zien en dat betekent dat de tuindeuren weer open kunnen. Heerlijke vertoeven onder warme zonnestralen óf tijdens een zachte zomeravond kan alleen niet zonder goede tuinset met tuinstoelen. Een comfortabele tuinstoelenset is dan ook geen overbodige luxe. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een tuinstoel? Zorg ervoor dat je geen miskoop doet en lees de onderstaande tips goed door!

Soorten en maten

Je hebt tuinstoelen in verschillende uitvoeringen voor verschillende doeleinden. Zo heb je hangstoelen, loungestoelen, maar ook dinerstoelen. Bedenkt dus goed waar je de stoelen voor gaat gebruiken. Daarnaast is handig om te bepalen wie er vaak op de stoel gaat zitten. Zal dat eerder je kind zijn of je moeder/ oma. Probeer de stoel aan te passen aan de doelgroep. Begint het je nu een beetje te duizelen? Oriënteer je dan is online op de mogelijkheden. Een tuinstoel van Wicker is een echte aanrader.

Hoeveelheid

Beslis voordat je gaat kijken voor een tuinstoel hoeveel je er nodig hebt. Sommige tuinstoelen komen bijvoorbeeld alleen voor in sets en andere moet je los kopen. Reken naast alle personen in je huishouden ook altijd twee extra stoelen voor gasten mee. Zo kan onverwachts bezoek ook comfortabel zitten in je tuin.

Combineer er op los

Sets zijn natuurlijk makkelijk en soms ook erg mooi, maar je eigen tuinset samenstellen is nog tien keer leuker. Wees creatief en combineer verschillende stijlen bij elkaar tot één geheel. Wissel harde kleuren met zachte kleuren af en doe dit ook met materialen van de tuinset. Zo creëer je creatieve contrasten en heb je een unieke tuinset. Reken er maar op dat gasten gaan vragen waar je die leuke set gekocht hebt!

Aankleding is key

Wanneer je eindelijk je tuinstoelen bij elkaar gesprokkeld hebt, is het tijd voor het leukste gedeelte: de aankleding. Zoek een aantal leuke kussens uit voor op je nieuwe tuinstoelen. Je kan kiezen voor een aantal dunne kussens ter decoratie, maar een paar dikke kussens zorgen ook nog is voor wat extra comfort. Ook bij de tuinstoelkussen kan je combineren met verschillende patronen en kleuren.