Categorieën
Handig

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een snijmachine?

Als jij jouw keuken wilt professionaliseren is het een mooi idee om een snijmachine aan te schaffen. Hiermee kan je bijvoorbeeld vleeswaren snijden, maar ook kaas, brood of groentes. Vaak kan je namelijk ook de dikte aanpassen. Waardoor je altijd het perfecte stuk kunt snijden. Klinkt ideaal! Maar waar moet je nu eigenlijk opletten als je er eentje wilt gaan aanschaffen? Wij vertellen het jou in deze blog!

Voordat je een snijmachine gaat aanschaffen is het goed om één heel belangrijke vraag te beantwoorden, want waar ga je ‘m straks voor gebruiken? Door vooraf te bepalen wat je straks op het menu hebt staan voorkom je dat je een snijmachine koopt die bijvoorbeeld geen vlees kan snijden. Let dus vooraf op de mogelijkheden, zoals we net zeiden. Denk aan groentes snijden, vlees snijden of juist kaas.

Kan de snijmachine uit elkaar?

Een ander belangrijk punt is het feit of de snijmachine uit elkaar kan. Je wil namelijk wel dat je het apparaat goed kan schoonmaken. Niet alleen omdat het beter voor je eigen gezondheid is, maar ook omdat je natuurlijk geen kruisbesmetting wilt hebben doordat je verschillende producten met elkaar gaat mengen.

Zitten er verschillende messen bij?

Wat zijn de mogelijkheden van de snijmachine die je op het oog hebt? Het kan namelijk zijn dat er te weinig messen bij het apparaat zitten. Je wil namelijk graag de keuze hebben tussen glad en gekarteld. Glad gebruik je vooral voor de meer compacte producten, denk aan vlees en kaas. Voor een gekarteld mes heb je meer luchtige producten nodig, zoals brood. Kun je de messen niet wisselen? Kijk dan nog even verder naar een ander snijmachine.

Kan je er veilig mee werken?

Veiligheid boven alles natuurlijk! Juist daarom is het belangrijk dat het apparaat veilig te gebruiken is. Zo is het goed om te kijken of er een vingerbescherming op de slede zit, zodat je vingers zijn beschermd. Wat jij zelf kan doen om er veilig mee aan het werk te gaan, is of het apparaat straks op een veilige plek kan staan. Zo moet de plek recht zijn en mag het niet schuin aflopen.

Leren hoe je jouw eigen carpaccio moet snijden? Bekijk dit filmpje!