Categorieën
Tuin

Hoe graaf je een trampoline in?

Rondspringende kinderen, ouders die trucjes uit hun jeugd opnieuw proberen en vooral heel veel vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt die bij jullie komen spelen. Een trampoline in de tuin trekt veel gezelligheid aan. Willen jullie de achtertuin upgraden met een trampoline dan vraag je je misschien af: hoe graaf ik zo’n trampoline in? We vertellen het jou in deze blog!

Als je gaat voor een flatground trampoline dan is het de bedoeling dat deze wordt ingegraven. Het is dan ook een andere benaming voor de ingraaf trampoline. Bij deze uitvoering is de trampoline gelijk aan het gras. Hierdoor kunnen springer makkelijk op en van de trampoline af springen. Maar dat ingraven, hoe gaat dat nu in zijn werk? Laten we daar eens even naar gaan kijken.

Trampoline ingraven

Om een trampoline in te graven moet er natuurlijk een gat onder de trampoline worden gegraven. Dit zorgt ervoor dat het springdoek meer dan genoeg ruimte heeft om uit te trekken. En je dus niet met je voeten tegen de bodem van het gat komt. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom. Dit is het effect dat je creëert waarbij de springer wordt gelanceerd als het ware. Dit wordt ook wel een flipper genoemd.

We hebben het stappenplan even voor jou uitgewerkt. Houd er rekening mee dat je daarnaast schoon werkt om het gras netjes te houden. Denk bijvoorbeeld aan het zand direct in een kruiwagen te gooien en niet eerst een berg zand te maken naast de werkplek. Zou je je tuin netjes!

Het stappenplan

  1. Bekijk en bepaal eerst waar je de trampoline wilt hebben. En houd 2 meter afstand tot andere obstakels in je tuin. Je ontvangt vaak een meetlint. Markeer hiermee de grond.
  2. Steek nu met een schep of spade de randen naar binnen uit eruit. Graaf nu in een komvorm het complete gat uit. In de handleiding staat vaak hoe diep de trampoline moet worden. Neem hiervoor de tijd, want het is een aardige klus!
  3. Als het gat klaar is kan je de trampoline in het gat plaatsen en is de trampoline klaar voor gebruik!

Wil je nieuwe trucjes leren voor op de trampoline samen met je kinderen? Bekijk deze video!