Categorie├źn
Huis

Vermijd deze 5 valkuilen bij het kopen van een huis

Wanneer je het perfecte huis gevonden hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk intrekken. Bij het kopen van een huis zal je echter met een heel aantal dingen rekening moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan goede contracten of een bouwkundige keuring. Probeer deze 5 valkuilen te vermijden.

1. Niet kritisch kijken

Wanneer je een mooi huis gevonden hebt, heb je misschien de neiging om alleen te focussen op de positieve punten van het huis. Je raakt overweldigd met alle voordelen dat je vergeet om kritisch naar het huis te kijken. Het is daarom slim om het huis meerdere keren te bezoeken. Bij de tweede of derde keer kun je dan goed kijken naar de details. Het is ook aan te raden om iemand mee te nemen naar een bezichtiging. Twee mensen zien altijd meer dan een.

2. Geen goede onderhandelingen

Wanneer je tevreden bent over het huis, is het tijd om te onderhandelen. Door de huidige staat van de huizenmarkt zal een verkoper waarschijnlijk een hoge vraagprijs hebben. Je mag hier dus zeker mee onderhandelen. Onderhandelen is niet makkelijk. Het is daarom belangrijk om je van tevoren goed in te lezen. Het is ook mogelijk om de onderhandelingen te laten doen door iemand die hier meer verstand van heeft.

3. Geen rekening houden met de wijk

Bij het kopen van een huis is het ook belangrijk om rekening te houden met de wijk en de omgeving. De wijk is namelijk een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven. Je wilt bijvoorbeeld weten of er veel overlast is en hoe de sfeer is. Het is dus verstandig om van tevoren de wijk te ontdekken. Heeft het huis een gunstige ligging? Zijn er winkels in de buurt? En wat is de parkeersituatie?

4. Ontbindende voorwaarden vergeten

Ontbindende voorwaarden zijn ontzettend belangrijk bij het kopen van een huis. Door middel van ontbindende voorwaarden kun je namelijk de koop ontbinden bij bepaalde situaties. Hiermee kun je dus jezelf beschermen wanneer de koop niet door kan gaan. Je kan de koop dan gewoon afzeggen. Je kunt bijvoorbeeld opnemen dat de koop niet doorgaat wanneer je geen gepaste hypotheek kunt krijgen.

5. Een bouwkundige keuring vergeten

Bij een bouwkundige keuring wordt de staat van het huis zorgvuldig gecontroleerd. Je hebt hier heel veel aan wanneer je een huis koopt. Je weet dan bijvoorbeeld precies hoeveel je nog moet besteden aan onderhoud van het huis. Een bouwkundige keuring kun je eenvoudig aanvragen bij Huiskeur.nl: bij deze partij ben je verzekerd van de laagste prijs.