Categorieën
Tuin

Geef je terras een nieuwe look met tuintegels!

Het zal in veel huishoudens hetzelfde zijn; de zomer komt eraan, dus moet de tuin weer gedaan worden. Wie gaat het onkruid weghalen, wie gaat de tuin schoffelen en wie gaat de oude tuintegels schoonmaken? Ieder jaar twijfel je of het niet tijd is voor iets nieuws. Misschien is dit jaar wel hét jaar om de tuin volledig aan te pakken. Hoe? De beste tips lees je in deze blog.

Wacht niet tot de zomer!

Misschien wel de belangrijkste tip: stel het aanpakken van de tuin niet uit. Hoewel het vaak niet de leukste klus is, is het wel verstandig om dit niet uit te stellen tot de zomer. Waarom niet? Omdat het weghalen van onkruid, rotzooi en aanslag een relatief zware klus is. Dit wil je liever niet doen onder de hete zomerzon. Begin daarom op tijd en doe deze ietwat vervelende klusjes al in het voorjaar.

Ga voor iets nieuws

Naast het schoonmaken en opruimen van de tuin kun je er ook voor kiezen om een heel nieuwe sfeer te creëren rondom je huis. Hoe je dat doet? De makkelijkste weg is door het aanschaffen van nieuwe producten. Je kunt kiezen voor mooie planten, borders en verhogingen, maar ook het veranderen van je tuinpad of terras zorgt voor een kersverse, frisse look.

Met nieuwe tuintegels vervang je de oude tegels – die misschien écht wel aan vervanging toe zijn – en maak je de tuin weer helemaal eigen. Ook hiervoor geldt; wacht niet tot de warme zomermaanden, maar bestel en vervang je tuintegels in het voorjaar.

Kies de juiste tuintegels

De kogel is door de kerk; er moeten nieuwe tegels voor in de tuin komen. Maar dan komt het moeilijkste moment, want welke tegels kies je? Het aanbod aan tuintegels is extreem breed en iedere tuintegel heeft haar eigen voor- en nadelen. Daarom is het handig om een vakman mee te laten denken. Dit kan een tuinman of stratenmaker zijn, maar ook een productspecialist kan in de oriënterende fase veel voor je betekenen.