Categorie├źn
Klussen

Tips voor het onderhouden van je werkschoenen

Je wilt verzekerd zijn van werkschoenen, waar je een lange tijd plezier van hebt. Dit doe je door te kiezen voor werkschoenen van een hoge kwaliteit. Let bij de aanschaf van werkschoenen op de veiligheidsklasse waarbinnen deze vallen. Minstens zo belangrijk is vervolgens de wijze waarop je de werkschoenen onderhoudt. Er zijn verschillende tips die bijdragen aan dit onderhoud. Je leest in dit artikel hoe je werkschoenen het beste kunt onderhouden.

Op welke manier zorg jij er momenteel al voor, dat je werkschoenen mooi en heel blijven?

Tip 1: kies voor twee paar werkschoenen

Het loont om twee paar werkschoenen aan te schaffen. In het bijzonder, wanneer je regelmatig in een vochtige omgeving werkt. Met twee paar werkschoenen kan het ene paar herstellen en drogen, op het moment dat je het andere paar gebruikt. Door beide werkschoenen voortdurend af te wisselen, zorg je dat ze beide ingelopen blijven. Het lijkt een flinke investering, twee paar werkschoenen. Op termijn ben je echter voordeliger uit dan wanneer je steeds een los paar aanschaft. Neem eens een kijkje op Arboss.nl voor een uitgebreid aanbod werkschoenen van bekende merken, zoals HKS, Puma en noem zo maar op. Al deze merken staan voor topkwaliteit.

Tip 2: zet je werkschoenen nooit in de zon

Het is verleidelijk om natte werkschoenen snel te laten drogen in de zon. De warmte van de zon maakt dat je de schoenen een volgende dag weer aan kunt trekken, zonder last te hebben van natte sokken. Verstandig is dit echter niet. Je loopt het risico dat het materiaal waarvan de schoenen gemaakt zijn uitdroogt. Dat gebeurt ook, wanneer je de werkschoenen bij de kachel in huis zet.

Tip 3: neem de werkschoenen regelmatig af

Gedurende de dag kan er vuil aan de werkschoenen blijven kleven. Het is belangrijk het vuil te verwijderen als de werkdag voorbij is. Op deze manier voorkom je dat het vuil het materiaal van de werkschoenen aantast. Aan het eind van de werkdag is het vuil aan de werkschoen vaak nog soepel, waardoor je dit relatief makkelijk verwijdert met een vochtige doek. Afhankelijk van de mate van vervuiling kun je de werkschoenen eens per maand of bijvoorbeeld eens per twee maanden impregneren. Laat je adviseren over het middel dat hier het meest geschikt voor is.