Categorieën
Huis

Tips voor het kopen van de beste airconditioning

De aarde warmt langzaam op en dat merken wij in de zomers maar al te goed. Zo kunnen de temperaturen flink oplopen, maar met een goede airconditioning kan je jouw huis toch cool houden. Hier wat goede koop tips voor de beste airconditioning

Wanneer je een airconditioner wil kopen dan zal je moeten letten op verschillende dingen. Zo wil je misschien een airconditioner die je kan verplaatsen, of wil je juist liever een vaste airconditioner. Ook is het goed om te kijken naar het stroom verbruik en hoe goed hij je huis koelt. De ene airconditioner werkt anders als de andere. Om te voorkomen dat je een miskoop doet krijg je tips over het kopen van de beste airco voor in jouw huis.

Mobiele airconditioner of niet?

Waar wil jij je airconditioner gaan gebruiken? Het kan zijn dat het op zolder een stuk warmer is dan op de begaande grond. Als je dan ook nog op die zolder slaapt, dan wil je het liefst je airconditioner daar aansluiten. In dit geval kan je kiezen voor een vaste airconditioner. Wanneer jij je airconditioner mee wil nemen naar verschillende ruimtes, doordat je misschien overdag thuis werkt. Kies dan voor een mobiele airconditioner. Het nadeel is wel dat een mobiele airconditioner vaak bijgevuld moet worden om goed te kunnen koelen.

Hoe goed koelt de airconditioner?

Niet iedere airconditioner koelt even goed. Hoe goed hij koelt wordt aangegeven met Watt. Hoe hoger dit wattage hoe beter je airconditioner zal koelen. Maar het kan dan wel weer ten koste gaan van het geluid. Zo moet je ook altijd kijken naar het aantal Db. Op deze manier koop je geen kat in de zak.

Waar moet je nog meer op letten bij aanschaf van een goede airco?

We hebben in dit artikel nog niet alles voorbij laten komen, maar we zetten hier op een rij waar je nog meer op kant letten bij het kopen van een airconditioner.

  • Een keurmerk in de vorm van een NVKL-logo of een STEK-logo.
  • Airkoeling of een combinatie met vochtkoeling
  • Zonder of met een slang
  • Een betaalbaar of duurder merk airco

Zo zie je dat er toch nog flink wat punten zijn waar je op kan letten. In Nederland zien we een flinke toename in de aanschaf van airco’s. Lees hier meer over in dit artikel.