De vier voordelen van houten jaloezieën

De vier voordelen van houten jaloezieën

Ben je op zoek naar raamdecoratie? Overweeg dan houten jaloezieën. Houten jaloezieën geven een warme en knusse sfeer in je huis. Het valt vaak goed te combineren met de rest van het interieur. Of je nu een landelijke inrichting hebt, houdt van modern of juist voorkeur geeft aan een minimalistisch of scandinavisch interieur. Houten jaloezieën passen erbij.

Niet gek dus dat je ze bij steeds meer huizen tegenkomt. Los van de natuurlijke warme look hebben houten jaloezieën als raamdecoratie nog meer voordelen. Daar lees je in dit artikel meer over. We zetten vier voordelen op een rijtje.

1: Lange levensduur

De houten jaloezieën gaat als raamdecoratie erg lang mee. Het materiaal is erg stevig en gaat daardoor niet snel kapot. Ook valt het materiaal goed te repareren als het wel een keer kapot gaat. Dat maakt het een duurzame investering om voor houten jaloezieën te gaan.

Daar komt bij, dat het ook goed te onderhouden is. Dat is bevorderend voor het verlengen van de levensduur. Het enige dat je moet doen is af en toe het stof van de jaloezieën afhalen. Dat kun je simpelweg doen met een droge doek of bijvoorbeeld een plumeau.

2: Verschillende maten mogelijk

Hout staat erom bekend dat het een materiaal is dat je makkelijk kunt bewerken. Aangezien niet elk raam dezelfde maten heeft, komt dat goed van pas. Veel mensen kopen de houten jaloezieën op maat. Dan weet je zeker dat het past bij jouw ramen en dat je niet voor verrassingen komt te staan. Meet wel nauwkeurig en controleer voor de zekerheid of je metingen kloppen.

3: Meerdere looks

Houten jaloezieën worden van meerdere soorten hout gemaakt. Veel voorkomend zijn de houtsoorten: lindehout, bamboe en abachi hout. Elk hebben ze hun eigen uitstraling. Bij Inhuisplaza kun je voor jaloezieën in alle drie de houtsoorten terecht.

 

Zo kan je gaan voor een donkere houttint of lichte kleur. Het is maar net wat beter bij de rest van je interieur past. Ook hebben deze houtsoorten als voordeel dat ze zacht zijn en over het algemeen niet splinteren. Dat is onder andere handig als je ze gaat schoonmaken.

Daarnaast is het mogelijk om het hout te lakken. Dat maakt het mogelijk om het de kleur te geven die past bij de rest van jouw interieur. Je ziet de houten jaloezieën vaak ook in een witte of zwarte kleur verkrijgbaar.

4: Natuurlijk licht

Het speciale van hout als raamdecoratie is bovendien dat het een natuurlijk licht in de ruimte geeft. In tegenstelling tot andere materialen heb je er bij houten jaloezieën geen last van dat de zon in het materiaal reflecteert of weerkaatst. Je kunt de jaloezieën zelf kantelen om de hoeveelheid licht te bepalen. Het zonlicht komt er juist op een rustige natuurlijke manier doorheen en geeft soms zelfs een mooi lijnenspel in de ruimte.