Categorie├źn
Handig

Tips om een muffe geur uit huis te krijgen

Heb je last van een muffe geur in huis? Daar wil je graag zo snel mogelijk van af. En zeker omdat je jouw huis schoon en fris wilt houden. Een muffe geur kan heel veel oorzaken hebben. Denk aan vocht, stinkschoenen of omdat je iets hebt gekookt. Wat de oorzaak ook is: je wilt zo snel mogelijk ervan af en wij gaan je daarbij helpen!

Manier 1: kattenbakvulling gebruiken

Ook als je geen katten hebt kan dit een heel goede manier zijn. Sterker nog, je wilt liever niet de korrels uit de kattenbak van je viervoeter halen. Maar deze korrel is wel ideaal om geur te neutraliseren. Dat komt omdat naast vocht deze korrel vaak ook geur absorbeert. Leg het in bakjes op plekken waar het stinkt. Denk aan je garage of de meterkast.

Manier 2: Koffiebonen

Doe koffiebonen in een grote pot. Steek er vervolgens een kaars in en steek die aan. Door de warmte wordt de aroma van de koffie heerlijk verspreidt. Dit geeft niet alleen een heel huiselijke en lekkere geur af, het helpt ook als perfecte neutralisator van vieze geurtjes.

Manier 3: Sinaasappel met kruidnagel

Dit is een heerlijke geur die veel mensen stiekem een beetje aan de feestdagen doet denken. Namelijk de geur van sinaasappel met kruidnagel. Deze budgetmanier is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens beter voor je eigen luchtwegen dan bijvoorbeeld een luchtverfrisser. Steek de kruidnagel in de huid van de sinaasappel. Dit is ook nog eens heel erg leuk om bijvoorbeeld samen met je kinderen te doen!

Manier 4: Keukenazijn

Heeft je kat bijvoorbeeld ergens geplast of heb je ergens aanslag dat erg stinkt, denk aan vocht. Dan kun je dit goed schoonmaken door een sopje met warm water te maken en daar een scheutje keukenazijn in te doen. Keukenazijn is een natuurlijk middel wat perfect is om vieze geurtjes weg te halen. Zet daarna wel even een raam open om deze geur ook weer te verwijderen.

Zoals je kunt zien zijn er heel veel makkelijke en goedkope manieren om een muffe geur uit je huis te krijgen. Je kan ze natuurlijk ook allemaal proberen!