Categorieën
Huis

Energie besparen met automatische toegangssystemen

In het ondernemerschap is energie besparen erg belangrijk. Het is niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook nog eens beter voor het klimaat. Met een aantal aanpassingen kan je erg besparen op je maandelijkse energienota. Te beginnen met automatische toegangssystemen. Wij zetten de beste automatische toegangssystemen voor je op een rij.

Energie besparen

Door het kiezen van de juiste deur die bij jouw onderneming past, kun je veel energie besparen. Weet jij nog niet goed uit wat voor soort deuren je kunt kiezen? Lees dan snel verder! Hieronder staan vier automatische toegangssystemen.

Snelroldeuren

Is er in jouw onderneming sprake van hoge temperatuurverschillen of is het belangrijk dat het heel hygiënisch blijft? Het kan ook zijn dat je vocht, tocht en kou probeert buiten te houden. Op plaatsen waar lichtverplaatsing geminimaliseerd moet worden, kun je dan een snelroldeur inzetten. Belangrijk bij een snelroldeur is natuurlijk dat die de ruimte weer snel afsluit. Snelroldeuren zijn aan te schaffen in verschillende materialen.

Automatische schuifdeur

Deze soort deur zie je vaak in bijvoorbeeld ziekenhuizen of als een entree van een welkomsthal. Dit deurenstysteem zorgt er altijd voor dat er niet te veel kou binnenkomt. Daarnaast zijn ze ook nog in allerlei verschillende types te bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een volledige glazen schuifdeur, een robuuste elektronische schuifdeur, een inbraak of brand werende schuifdeur of zelfs een hermetisch schuifdeursysteem.

Overheaddeuren

Een overheaddeur, ook wel een sectionaaldeur genoemd, wordt vooral toegepast op buitengevels. Dit type deur is opgebouwd uit brede secties die meestal door een railsysteem worden begeleid. Bij deze deuren kan het helaas wel voorkomen dat er sprake is van tocht. Vooral in de hoeken onderin. Daarom is het handig om bij aanschaf ook een rubberblok als afdichting erbij te kopen.

Dockshelters

Moeten er vaak spullen geladen of gelost worden? Dan is het handig om eens te kijken naar dockshelters. Deze dockshelters zijn namelijk erg energiezuinig. Ze zorgen ervoor dat een voertuig bijna compleet afgedicht is tegen het gebouw. Er zijn veel verschillende soorten dockshelters te bestellen. Zo kan je kiezen voor een kussen dockshelter, deze is handig als de afmeting van de voertuigen die aanmeten allemaal ongeveer hetzelfde zijn. Een flappen dockshelter zijn daarentegen erg geschikt voor een laadperron met een sterk variërend vrachtwagenpark.