Categorieën
Tuin

Tips om een groene en levendige tuin te creëren

Het is natuurlijk heerlijk als je een tuin hebt waar je graag bent. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een lekkere loungeset of een fijne tafel neer te zetten. Het kan ook heel fijn zijn om gras in je tuin te hebben waar je lekker op kan liggen. Maar het is wel fijn als je een tuin hebt waar je het gevoel krijgt dat je echt lekker buiten bent. Zonder planten en bloemen is het natuurlijk een beetje saai. Ben je benieuwd hoe je jouw tuin levendig en groen kan maken? lees dan gauw verder.

Weg met dat hek!

Het is natuurlijk wel heel fijn dat als je lekker in de tuin bent dat je dan een beetje kan genieten van je privacy. Daarnaast hoef je de buren ook altijd niet in hun zwemkleding te zien. Daarom is het wel fijn om een schutting te hebben die jouw tuin wat privacy geeft. Maar dit hoeft niet altijd een houten hek te zijn, maar kan ook door planten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld een beukenhaag kopen. Bij een beuk denken veel mensen aan grote bomen in het bos, maar het is ook heel geschikt als haag!

Sfeervolle tuin

Een schutting van planten zorgt er natuurlijk meteen al voor dat je tuin er groener uit ziet. Maar het is ook gezellig om gezellig om allemaal vrolijke bloemen in de tuin te hebben. Het nadeel van bloemen is dat ze vaak maar kort bloeien. Veel bloemen bloeien alleen in de lente of in de zomer. Maar er zijn ook andere planten die zelfs in de winter zorgen voor sfeer, je kan bijvoorbeeld siergrassen kopen. Dit is niet letterlijk gras zoals op een voetbalveld, maar heeft lange sprieten en soms ook bloemen. Het fijne van siergras is dat het makkelijk te onderhouden is.

Fauna

Tot slot kan je natuurlijk je tuin nog meer tot leven laten komen door levende dieren erin te doen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een vijvertje aan te leggen met vissen of kikkers. Maar je zou natuurlijk ook een konijn of cavia in de tuin kunnen doen. Het is belangrijk om van te voren te bedenken of je zin hebt om een dier te verzorgen of niet. Is dit niet het geval dan zou je het beste vissen of kikkers kunnen kopen. Naast dat dieren ervoor zorgen dat je tuin levendig uitziet, is het ook hartstikke gezellig om een beestje bij het huis te hebben.