Categorieën
Tuin

Terrasverwarmers: elektrisch of op gas? Wat is beter?

Lekker ‘s avonds nog lang buiten zitten. Niet alleen in de zomer wil je dit, maar natuurlijk ook in de winter. Wanneer het om je heen koud is zit jij lekker in de tuin naast de terrasverwamer. Voor jij een terrasverwarmer aanschaft wil jij eerst weten welke jij het beste in huis kan halen. Moet je kiezen voor een terrasverwarmer op gas of een elektrische?

Waar moet ik voor kiezen?

Het is moeilijk om gelijk een winnaar aan te wijzen. Beide terrasverwarmers hebben zowel positieve als negatieve punten. Maar een tafel terrasverwarmer op gas kan toch heel verleidelijk zijn wanneer jij veel warmte wil produceren. Daarnaast is een elektrische terrasverwarmer weer milieuvriendelijker en kan makkelijker verzet worden. Wij hebben daarom beide opties uitgelicht.

Terrasverwarmer op elektriciteit:

+          Meerdere standen

Een elektrische terrasverwarmer kan je vaak op veel meer standen instellen. Zo kan je ervoor kiezen om de warmte wat op te schroeven, maar ook kan je hem weer gemakkelijk naar beneden toe bijstellen.

+          Flexibel

Deze terrasverwarmers zijn een stuk lichter omdat er geen gasfles aan vast zit. Hierdoor kan je ze gemakkelijk verplaatsen. Zo kan je hem ook snel in de schuur zetten.

+          Op afstand bedienen

Misschien nog het meest ideale aan een elektrische terrasverwarmer is dat je hem kan bedienen vanuit je luie stoel. Dus ga er lekker voor zitten.

–          Op stroom aansluiten

Je kan helaas niet overal met deze installatie naartoe. Hij moet namelijk altijd aangesloten zijn om de stroom.

–          Onaangenaam licht

De lichtbron kan als ongezellig worden ervaren. Dit bevordert niet echt de sfeer tijdens een gezellig avondje in de tuin.

Terrasverwarmer op gas:

+          Warmer dan elektrisch

Vaak is een terrasverwarmer warmer dan een elektrische terrasverwarmer. Hun bereik is over het algemeen groter.

+          Sfeervolle vlammen

De vlammen zijn mooi en sfeervol. Terwijl je bij een elektrische alleen profijt hebt van de warmte. Op gas krijg je dus ook nog sfeer cadeau.

+          Niet afhankelijk van een stroombron

Je kan er overal mee naartoe omdat je niet afhankelijk bent van een stroombron. Dus op de meest afgelegen plekken wij je terrasverwarmers neerzetten.

–          Gasfles verwissel

Eens in de zoveel tijd zal je de gasfles moeten verwisselen van deze terrasverwarmer. Dit heb je niet bij een elektrische variant.

–          Neemt meer ruimte in

Zo’n terrasverwamer neemt vaak al veel ruimte in, maar die op gas hebben vaak een brede staander. Hierdoor nemen ze nog meer ruimte in dan normaal.